AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 12.4.2017

FC Lahden Hostikalla kovat tavoitteet tälle kaudelle

FC Lahden Hostikalla kovat tavoitteet tälle kaudelle

Santeri Hostikka haluaa tuplata tehonsa tälle kaudelle FC Lahden paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden Santeri Hostikka oli yksi viime kauden onnistujista lahtelaisseuran paidassa Veikkausliigassa. Nuori laitahyökkääjä aikoo pistää tällä kaudella vieläkin paremmaksi.

Toisen kauden "syndrooma" on tuttu termi monelle urheilua seuraavalle. Se voi tarttua joukkueeseen tai yksittäiseen pelaajaan. Mikä on Hostikan rokote moisen taudin välttämiseen?

- Ei saa tyytyä siihen, että oli hyvä kausi ja seuraava kausi tulee helposti. Tekee vaan entistä kovemmin duunia. Haluan tulla liigan parhaimmistoon, se on seuraava tavoite. Ottaa joukkueessa iso rooli ja sillä tavalla taas kehittää itseään, että pärjää taas ensi kaudella, Hostikka vastasi.

Eri medioiden ennakkokaavailuissa FC Lahtea on keskimääräisesti kaavailtu keskikastiin. Hostikalla riittää kuitenkin luottoa omiinsa enemmän ja tavoitteena siintää sarjan kärkisijat.

- Lähden luottavaisilla mielin. Meillä on tosi hyvä jengi ja ehkä monipuolisempi kuin viime vuonna. Taistellaan ihan kärkisijoista ensi kaudella. Kun kausi alkaa uskon, että olemme paremmassa tikissä kuin Suomen cupissa.

Hostikan henkilökohtainen tavoite on kaksinkertaistaa tehojensa määrä ensi kaudella.

- Tehot tuplataan, lähdetään sillä.

Jos tehot tuplaantuisivat viime vuodesta, Hostikalla olisi kauden 2017 päätyttyä kasassa kahdeksan maalia ja 12 maaliin johtanutta syöttöä. Hän itse ei kuitenkaan laske viime kauden päätöskierroksella vieraspelissä VPS:aa vastaan syntynyttä maalia omakseen, koska hänen laukauksensa muutti suuntaa vaasalaisten puolustajasta. Hetken pohtimisen jälkeen Hostikka viilaa lukemia uusiksi.

- 15 tehopistettä.

- Joukkueen menestyminen menee kuitenkin omien tehojen edelle, Hostikka lisää.


HIFK - FC Lahti maanantaina 24.4. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia