vko.14 // 8.4.2017

IFK Mariehamn tukalasta tilanteesta voittoon (IFK Mariehamn-JJK 5-2)

IFK Mariehamn voitti JJK:n sarja-avauksessaan lauantaina.

Veikkausliigan hallitseva mestari IFK Mariehamn aloitti kauden 2017 kotivoitolla JJK:sta.

IFK otti pelin haltuunsa avauspotkusta, mutta ei kyennyt varsinaisia vaaratilanteita luomaan. Sen sijaan JJK iski Mikko Mannisen loistavasta esityöstä, kun Toni Tahvanainen osui jo neljännellä minuutilla. Tomi Petrescu sijoitti pian jo 0-2 ja peli oli tukevasti JJK:n hallussa. IFK-pelaajat näyttivät enemmän pujottelukepeiltä kuin hallitsevilta mestareilta ja JJK:n myrskyalun jälkeen kotijoukkueella oli vaikeuksia koota rivejään.

JJK toki käytti paikkansa todella tehokkaasti ja toisaalta IFK haki paikkoja paljon pitkillä palloilla, jotka JJK-puolustus hoiti varmasti. Tämän huomasi myös IFK-luotsi Peter Lundberg, joka teki todella epätavallisen ratkaisun vaihtaa jo 31. minuutilla Amos Ekhalien Luckymore Mkosanaan. Vaihdon myötä IFK alkoi päästä peliin mukaan.

Nälkäisin IFK-pelaaja oli Brian Span, joka Philip Mantillan syötöstä käytännössä yksin eksytti JJK-puolustuksen ja sijoitti 1-2-kavennuksen kellon tikittäessä jo yliaikaa avausjaksolla. Kun toinen puoliaika sitten alkoi, kentällä oli monessa mielessä enää yksi joukkue.

52. minuutilla Aleksei Kangaskolkka tasoitti Spanin esityöstä ja reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Robbin Sellin vei IFK:n johtoon niin ikään Spanin syötöstä. 70. minuutilla Kristian Kojola teki lukemiksi jo 4-2 – syöttäjänä jälleen Span.

IFK Mariehamn oli kuin uudestisyntynyt joukkue toisella puoliajalla ja Mkosana iski lisäajalla pisteen i:n päälle 5-2-maalillaan.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut