FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.13 // 1.4.2017

Okkonen jatkaa RoPS-kapteenina kaudella 2017

Okkonen jatkaa RoPS-kapteenina kaudella 2017

"Suke" on RoPS:n ehdoton luottomies. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran palaajat valitsivat lauantaina alkavan kauden kapteenistonsa. Kapteenin nauhaa kantaa jo viidentenä vuonna perätysten Antti Okkonen.

Varakapteeneiksi tulivat valituiksi Antonio Reguero sekä Eetu Muinonen.

RoPS:n joukkueeseen tehtiin tälle keväälle seuran lähihistorian merkittävin nuorennusleikkaus. Pian alkavalla Veikkausliigakaudella kokeneiden pelaajien merkitys korostuu entisestään.

- Itsekin näen tämän täysin uutena RoPS:na ja uutena projektina. Joukkueessa on valtavasti nuorta potentiaalia, mutta vaatii edelleen kovaa työtä, että tästä saadaan aikaiseksi hyvä juttu, Okkonen kertoo.

- Kapteenistossa meillä on onneksi kokenut trio minun, Edun ja Tonin edustamina. Itsellänikin näitä kausia joukkueen kapteenina on jo useampi. Vuosien aikana olen oppinut enemmän ja enemmän siitä, mikä kapteenin rooli todellisuudessa on.

Okkosen puheissa korostuu kapteenin psykologinen merkitys joukkueelleen. Mieltä painavat asiat voivat helposti vaikuttaa suoritukseen lajissa, jossa pelaajilta odotetaan 100% keskittymistä.

- Ei minulla sen erikoisempi psykologinen silmä varmastikaan ole, mutta ehkä sekin on vuosien aikana harjaantunut, Okkonen myöntää.

- Kapteenina pyrin kuuntelemaan pelaajia, lukemaan ilmeistä ja eleistä mikä kunkin pelaajan tilanne on. Jos vaikuttaa, että toisella on meneillään heikompi pelillinen jakso, voi olla hyödyksi käydä juttelemassa ja kysymässä, onko taustalla kenties jokin isompi juttu.

Kapteeniuden pääasia on kuitenkin se, mitä tapahtuu pelikentällä. Siitä Antti Okkosella jäi myönteinen kuva eilisen PS Kemi -voiton jälkeen.

- Eilen meillä oli vasta ensimmäistä kertaa kasassa se ryhmä, jolla lähdemme myös alkavaan liigakauteen, Okkonen huomautti.

- Olisi ehkä väärin sanoa, että meidän nuoret pelaajat olisivat enää tässä vaiheessa yllättäneet, vaan he pelasivat hyvin. Pelaajien taito tiedetään, mutta nyt myös rohkeus pelaamiseen oli paremmalla tasolla kuin kauden aikaisemmissa otteluissa.

Lisää uutisia