AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 27.3.2017

KuPS:n Savolaisen maalit kaatoivat Australian

KuPS:n Savolaisen maalit kaatoivat Australian

Saku Savolainen iski Suomen maalit toisella puoliajalla.

KuPS:n Saku Savolainen viimeisteli kaksi maalia, kun Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue voitti maanantai-iltana Australian 2-0.

Suomen joukkue leireili Espanjassa viikon ja pelasi kaksi ottelua. Hollanti oli perjantaina parempi 2-0-lukemin, mutta Australian U23-maajoukkue kaatui siis maanantaina.

Ottelun avausmaali syntyi heti toisen jakson alussa. Lauri Ala-Myllymäki syötti 10-paikalta pystyyn ja tilanteeseen nousi tauolla kentälle vaihdettu Saku Savolainen. Kuopiolaishyökkääjä sijoitti pallon vasempaan alanurkkaan.

2-0-maaliin johtanut tilanne lähti Anselmi Nurmelan jalasta niin ikään kymppipaikan tietämiltä. Savolainen oli jälleen paikalla ja sinetöi pelin 82. minuutilla.

- Saku prässäsi loistavasti ja sai useita hyviä riistoja Australian kenttäpuoliskolla. Siihen päälle kaksi hienoa maalia, joten aika loistava sisääntulo, "Auge" kehui.

- Lisäksi täytyy sanoa, että Marc Nordqvist on esiintynyt leirin aikana oikein edukseen. Australialla oli tänään käytännössä yksi paha paikka, mutta hän torjui sen hyvin. Näin hienon voiton jälkeen voisin luetella koko joukkueen. Haluan kiittää kaikkia pelaajiamme, jokainen paransi tekemistään ensimmäisestä matsista, luotsi lisäsi.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue osallistuu seuraavaksi kesäkuussa kansainväliseen turnaukseen Ukrainassa. EM-karsinnat alkavat kotiottelulla Färsaaria vastaan 5.9.

Australia-Suomi 0-2 (0-0)
48' 0-1 Saku Savolainen
82' 0-2 Savolainen

Suomen kokoonpano:
12 Marc Nordquist
2 Anselmi Nurmela
3 Nicholas Hämäläinen
5 Juho Pirttijoki, C.
7 Fredrik Lassas
8 Lauri Ala-Myllymäki ->> 71. 17 Ilmari Niskanen
14 Lassi Järvenpää
16 Sebastian Dahlström
18 Mikko Kuningas ->> 89. 9 Rasmus Karjalainen
19 Elias Ahde ->> 46. 10 Saku Savolainen
21 Iiro Järvinen ->> 80. 11 Joonas Vahtera

Vaihdossa:
1 Paavo Valakari
4 Reetu Räsänen
6 Urho Nissilä
13 Joachim Böckerman
15 Thomas Mäkinen

Lisää uutisia