FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.12 // 26.3.2017

RoPS:n Heikkilä kuukausiksi sivuun loukkaantumisen vuoksi

RoPS:n Heikkilä kuukausiksi sivuun loukkaantumisen vuoksi

Kuva: Juha Tamminen

RoPS:n laitahyökkääjä Aapo Heikkilä on sivussa pelikentiltä mahdollisesti jopa kuusi kuukautta. Heikkilän akillesjänne repeytyi viime viikolla kesken harjoitusten.

Jalka on operoitu ja kaiken sujuessa suunnitellusti Aapo Heikkilän kuntoutusjakso alkaa nopealla aikataululla.

- Lähdin työntämään itseäni taaimmaisella jalalla liikkeelle, kun vasemmalta puolen kuului napsahdus. Aluksi iski kovat kivut, jotka hetken kuluttua katosivat ja jalka meni täysin hervottomaksi, Heikkilä kuvailee tapahtumaa.

Heikkilän akillesjänne oli katkennut lähes täysin. Leikkaus oli kuitenkin onnistunut, ja tällä hetkellä odotetaan jo kuntoutusjakson alkua.

- Nyt jalassa on jäykkä kipsi, joka parin viikon kuluttua vaihdetaan malliin, jolla jännettä pystyy kevyesti venyttämään, Heikkilä kertoo.

- Sitä kipsiä pidetään vielä kuutisen viikkoa, jonka jälkeen alkaa ihan normaali kuntoutus.

Tämän kaltaisiin vammoihin annetaan ensimmäisinä arvioina puolen vuoden urheilukielto. Toipuminen on kuitenkin yksilöllistä. Kuntoutusjakson pituudesta riippumatta Heikkilä on joka tapauksessa katsellut erilaisia vaihtoehtoja kevään ja kesän varalle.

- Minulla on opiskelupaikka Oulun yliopistossa. Jos siellä alkaa keväällä opintoihin sopivia kursseja, saatan hyvinkin olla jossain vaiheessa Oulussa. Jos ei, niin keksitään tekemistä täällä ja ollaan vaikka jollain tapaa apuna joukkueen parissa, Heikkilä sanoo.

Lisää uutisia