AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 24.3.2017

​Wiss perjantain Hammarby-ottelusta: "Tämä tuli hyvään väliin"

​Wiss perjantain Hammarby-ottelusta: "Tämä tuli hyvään väliin"

"Jallu" odottaa hyvää testiä perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves saa arvokasta kansainvälistä kokemusta, kun se kohtaa perjantaina kello 15.00 alkaen ruotsalaisen Hammarby IF:n.

Kamppailu toimii samalla Hammarbyn viimeisenä valmistavana harjoitusotteluna ennen viikon päästä alkavaa Allsvenskania. "Bajen" onkin Ilvekselle mainio tasonmittari.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss piti Ilvekselle torstaina ensimmäisen ulkoharjoituksen Ilves-kentällä Vuoreksessa. Joukkue pääsi pitkän talvikauden jälkeen ulos Pirkkahallista ja ilmassa oli aistittavissa tekemisen meininki. Harjoitusten jälkeen joukkueen bussi lähti liikkeelle kohti Tukholmaa 18 pelaajan voimin.

Wiss innostui silminnähden hienosta mahdollisuudesta Hammarbytä vastaan.

- Minun mielestäni on hienoa, että meihin otettiin yhteyttä ja Hammarby halusi pelata meitä vastaan. Kaikki olivat positiivisia tälle ottelulle, että pääsemme ennen kauden alkua ulos hallista kovaa vastustajaa vastaan, Wiss kertoi.

- Tämä tuli hyvään väliin ja pian näemme miten nopeasti sopeudutaan ulkona pelaamiseen ja miten pallokontrolli säilyy ja miten hengitys kulkee. Hienoa päästä pelaamaan ruotsalaista joukkuetta vastaan.

Valmentaja odottaa kovaa prässäävää joukkuetta.

- Vähän olemme katselleet videoita ja heillä on uusi valmentaja. Heillä on selkeä pelisysteemi ja tulee tosi nopeaa painopisteen siirtelyä ja kovaa prässiä. Meidän pitää olla hereillä alakerrassa ja siinä miten avaamme peliämme. Tulee olemaan todella hyvä mittari meille puolustustyöskentelyyn. Silti en aseta joukkueelle mitään paineita vaan kaikki pelaavat ottelussa.

Poissa matkalta ovat Lauri Ala-Myllymäki ja Iiro Järvinen, jotka ovat Suomen U21-maajoukkueen mukana Espanjan leirillä. Lisäksi Tariq Kazi ja Antti Koskinen ovat poissa loukkaantumisten takia.

Ottelustadionina toimii 2700 katsojan Tyresövallen. Pelialustana on keinonurmi.

Lisää uutisia