AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 22.3.2017

U17-maajoukkue avaa EM-jatkokarsinnat torstaina

U17-maajoukkue avaa EM-jatkokarsinnat torstaina

RoPS:n Juho Hyvärinen kuuluu U17-maajoukkueeseen.

Alle 17-vuotiaiden maajoukkue aloittaa torstaina taistonsa ikäluokan EM-kisapaikasta Turkkia vastaan.

Suomi saavutti paikkansa EM-jatkokarsintoissa viime syksynä. Joukkue kärsi tappion Ruotsille, mutta voitti Georgian ja Bulgarian. Kimmo Lipposen kokoonpano on muuttunut jonkun verran lokakuun alusta.

Viimeiset vaihdokset tehtiin viime viikolla, kun Atte Paunio, Tobias Fagerström ja Tuure Mäntynen joutuivat jäämään sivuun loukkaantumisten vuoksi. Sivussa ovat vammojen vuoksi myös muun muassa Stokessa pelaava Niklas Jokelainen ja HJK:n Jaakko Oksanen.

Lipponen kuitenkin korostaa, että paikalla oleva ryhmä on täysin iskukykyinen ja valmis taistelemaan kisapaikasta.

- Kaikilla nyt paikalla olevat, lukuun ottamatta maalivahti Otto Huuhkasta, ovat olleet mukanamme tänä vuonna. Eli kaikilla on joukkueeseen hyvä tuntuma. Minskin turnaus ja pelit Kyproksella menivät hyvin, "Kimppi" kommentoi.

- Mitään yllättäviä, isoja poissaoloja ei tullut. Oli tiedossa, että nuo muutamat pelaajat joko ehtivät kuntoutua tai sitten eivät, hän lisää.

Suomi pelasi Minskin kansainvälisessä turnauksessa tammikuussa viisi ottelua ja nappasi voitot Latviasta ja Belgiasta. Slovakian ja Valko-Venäjän kanssa tuloksiksi kirjattiin tasapelit ja Liettua vei päätöspelissä voiton maalin erolla. Helmi-maaliskuun vaihteessa joukkue kohtasi niin ikään EM-jatkokarsintaan valmistautuneen Kyproksen kahdesti ja voitti lukemin 3-2 ja 1-0.

Suomi avaa siis jatkokarsintaurakan torstaina Turkkia vastaan. Saksa on ohjelmassa lauantaina ja Armenia tiistaina.

- Turkilla on todella taitava ja hyvin organisoitu joukkue. Saamme hyvätasoisen, muttei missään nimessä mahdotonta vastusta. Jos onnistumme, on meillä kaikki mahdollisuudet pärjätä. Piste tai pisteitä olisi jatkon kannalta tärkeitä.

Suomen A-maajoukkue kohtaa Turkin vain lyhyen ajomatkan päässä perjantaina. Nuoret eivät ehti paikanpäälle tiukan aikataulun vuoksi, mutta kisakatsomo virittyneen hotellille.

Suomen ottelut (Suomen aikaa)
23.3. 14.30 Suomi – Turkki Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi, Manavgat
25.3. 11.00 Saksa – Suomi Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi, Manavgat
28.3. 14.30 Armenia – Suomi Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi, Manavgat

Lisää uutisia