FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.12 // 20.3.2017

SJK:n uusi maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja selvillä

SJK:n uusi maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja selvillä

"Luffe" SJK-maalilla kaudella 2012. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kiinnitti joukkueen taustaan roppakaupalla paikallista kokemusta ja SJK-sydäntä, kun Pekka Lehtisestä tehtiin joukkueenjohtaja ja Luis Fernando aloittaa maalivahtivalmentajana.

Helsingissä syntynyt, mutta Seinäjoen jalkapallossa elämäntyönsä tehnyt 58-vuotias Pekka Lehtinen, ottaa hoitaakseen SJK:n joukkueenjohtajan tehtävät. Tähän asti Lehtinen on ollut koko SJK:n historian ajan joukkueen huoltajana ja isähahmona. Hän on tehnyt jo aiemminkin joukkueen hallinnollisia tehtäviä, ja hoitanut muun muassa pelaajien siirto- ja vakuutusasioita. Hän on työskennellyt seurassa täysipäiväisenä vuodesta 2011 lähtien.

Lehtinen tuntee seuran sekä joukkueen läpikotaisin ja hänet tuntee kaikki Seinäjoen jalkapalloa seuraavat ihmiset. Ennen SJK:ta Pekka Lehtinen työskenteli TP-Seinäjoen seuramiehenä ja edustusjoukkueen huoltajana.

SJK:n päävalmentaja Sixten Boström tuntee Lehtisen jo pitkältä ajalta ja miehet ovat kotoisin samasta korttelista Helsingistä. Lehtisen siirtyessä joukkueenjohjaksi SJK tulee kiinnittämään huoltajaksi lähipäivinä uusia vahvistuksia.

SJK:n maalivahtivalmentajana aloittaa suomalaistunut brasilialainen Luis "Luffe" Fernando. 37-vuotias Luis Fernando aloitti uransa maalivahtina kotimaassaan Brasiliassa, mistä hän siirtyi Seinäjoen Sepsi-78:n paitaan kaudelle 2006. Hän teki välittömästi suuren vaikutuksen seinäjokelaisiin ja löysi myöhemmin vaimonsakin Seinäjoelta.

Ura jatkui Helsingin FC Viikinkien paidassa Veikkausliigassa ja Ykkösessä kausilla 2007 - 2010. Hän palasi Seinäjoelle ja SJK:n maalinsuulle kaudeksi 2011. Ura otti kuitenkin takapakkia ikävässä loukkaantumisessa Seinäjoella pelatussa KOMIA-turnauksessa 2013. Sääri katkesi kahdesta paikkaa ja edessä oli yli vuoden kestänyt kuntoutus. Kuntoutuksen aikana hän aloitti maalivahti- ja juniorivalmennuksessa SJK-junioreissa sekä pelasi myöhemmin vielä SJK:n reservijoukkueessa.

Hän teki vielä paluun SJK:n paitaan Veikkausliigassa kaudella 2014 kotiottelussa FC Lahtea vastaan ja korvasi alkulämmöissä loukkaantuneen Mihkel Aksalun. Luis Fernando pitää edelleen hallussaan SJK:n yhden kauden nollapeliennätystä kaudelta 2011, jolloin hän piti maalinsa koskemattomana 16 sarjaottelussa sekä kahdessa Cupin pelissä. Hän on edelleen erinomaisessa pelikunnossa ja on tarvittaessa käytettävissä myös maalivahtina.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia