vko.11 // 18.3.2017

Ilves nousi kahden maalin takaa voittoon

Marco Matrone oli vahvalla pelipäällä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtasi Suomen cupin puolivärierässä KPV:n. Jaossa oli paikka välieriin neljän parhaan joukkoon ja sen tamperelaiset nappasivat lopulta lukemin 4-2 (0-2).

KPV siirtyi johtoon ottelussa Aram Hasanzadan osumalla 35. minuutilla. KPV pääsi katkaisemaan Ilves-hyökkäyksen keskikentällä ja sai nopean ylivoimahyökkäyksen. Hasanzada pääsi sijoittamaan pallon helposti tyhjään maaliin.

KPV siirtyi 2-0 johtoon Irakli Sirbiladzen osumalla. Pitkä vapaapotku tavoitti Sirbiladzen Ilveksen puolustuslinjassa ja hän pääsi nokikkain Ilves-maalivahti Hilanderin kanssa.

Tauolta tuli sisuuntunut Ilves. Ajassa 52. minuuttia Pirkkahalli repesi. Youness Rahimi pääsi puskemaan KPV:n purkupallon tolpan juureen. Ilves sai lisää virtaa maalista ja tasoitusosuma nähtiin 57. minuutin kohdalla. Marco Matrone kaadettiin pilkun arvoisesti ja Rahimi laukoi illan toisen osumansa.

Ottelua mentiin Ilveksen komennossa ja johtomaalin viimeisteli Matrone Ariel "Tuco" Ngueukamnin loistavasta syötöstä, kun peliä oli pelattu 71. minuuttia. Ilves sai nopean vastahyökkäyksen, ja Tucon pitkän kuljetuksen sekä hienon syötön päätteeksi Matrone pääsi sijoittamaan rauhassa 3-2.

Ottelun lisäajalla Tuco sooloili näyttävästi ja hienojen harhautusten jälkeen hän sijoitti pallon aivan maalin takaylänurkkaan, 4-2.