AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 17.3.2017

RoPS vahvasti mukana Hyvää Seuraa -hankkeessa

RoPS vahvasti mukana Hyvää Seuraa -hankkeessa

Robert Taylor toivoo harrastuskynnyksen madaltuvan. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS:n ja Lapin ammattiopisto yhteinen Hyvää Seuraa -hanke tulee näkymään tulevalla kaudella myös RoPS:n Veikkausliigaotteluissa.

RoPS:n on voinut tarjota nuorille suoraan omaan opinalaansa liittyviä käytännön harjoittelupaikkoja. Nyt keväällä yhteistyötä on tehty erityisesti liiketalouden, elintarvikepuolen, rakennuspuolen sekä luonnollisesti myös SantaSportin kanssa.

Rovaniemen Palloseuran tähtipelaaja Robert Taylor opastaa opiskelijaryhmää Lapin ammattiopiston liikuntahallissa. Syöttöharjoituksessa pallo liikkuu nätisti, vaikka nuorukaisjoukko ei selvästikään koostu aktiivipelaajista. Taylor vetää harjoitusta yhdessä liikuntaneuvojaopiskelijoiden kanssa.

– On tärkeää, että nuori saa harrastaa mitä tahansa urheilulajia, mistä hän nauttii, oli taso mikä tahansa. Jalkapallon harrastaminen kuntoilumielessä ohjatusti on usein vaikeaa, Taylor kertoo.

Meneillään on RoPSin harrastefutisryhmän ensimmäiset treenit. Ryhmä kokoontuu jatkossa kerran viikossa koko kevään ajan.

Harrastejalkapallo on osa Hyvää Seuraa - nuorten osallistaminen seuratoimintaan -hanketta. Hyvää Seuraa - hanke on Suomen Palloliiton, yhteensä kymmenen jalkapalloseuran sekä Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry:n tempaus. Hankkeen rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto ESR.

– Tavoitteena on tarjota harrastefutistoimintaa 16-20-vuotiaille ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville nuorille ja vetää nuoret mukaan myös monenlaiseen seuratoimintaan. Liikuntaa on koulussa aivan liian vähän, olisiko vain yksi kurssi kolmen vuoden opintojen aikana, hankekoordinaattori Pasi Pikkupeura kertoo.

Rakennusalaa opiskelevalle Teemu Loppukaarteelle pelaaminen maistuu. – Pelasin aikoinani RoPSin junnuissa. On tosi mukava olla taas mukana ohjatussa toiminnassa. Mukana oleva porukka on etupäässä sellaista, joka on junnuna pelannut, mutta sitten lopettanut, Loppukaarre kertoo.

– Monesti murrosiässä futis loppuu. On jotenkin epäcoolia treenata tosissaan, ja muut jutut alkaa kiinnostaa. Toivottavasti tämä projekti tekee jalkapallon harrastamisen helpoksi niille, jotka sen ovat jo lopettaneet, Robert Taylor pohtii.

Toki mukaan ovat tervetulleita myös ne, jotka eivät aiemmin ole jalkapalloa pelanneet.

RoPSin ja LAOn yhteistyö hankkeen puitteissa on laajaa. Esimerkiksi ostoskeskus Rinteenkulmassa on RoPSin esittelypiste, jossa työharjoitteluaan suorittavat liiketalouden opiskelivat myyvät RoPS-tuotteita.

– Elintarvikealan opiskelijat suunnittelevat ja valmistavat uusia tuotteita myyntiin ottelutapahtumiin. Tulossa on esimerkiksi RoPS-Burger ja poro-hodari, Pikkupeura kertoo.

Projektin myötä myös Keskuskentän ilme muuttuu entistä sinisemmäksi. Vanhat punaiset myyntikopit häviävät.

– Rakennuspuoli rakentaa kentälle uudet siniset kioskit, hankekoordinaattori selvittää.

Pikkupeuran mielestä Hyvää Seuraa - hanke sopii hyvin RoPSin imagoon.

– Seuran lähtökohtana on yhteiskuntavastuullinen toiminta ja levittäytyminen ympäröivään yhteiskuntaan. RoPS on mukana muussakin kuin huippu-urheilussa.

Lähde: Lapin Kansa
Lisää uutisia