AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 16.3.2017

RoPS tasapeliin IFK Luleån kanssa - testimies maalinteossa

RoPS tasapeliin IFK Luleån kanssa - testimies maalinteossa

Juha Malinen oli tyytyväinen Luulajan ottelun antiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupin päätyttyä Rovaniemen Palloseura pelasi vasta kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa keskiviikkona Luulajassa. Arcushallenissa käydyssä kamppailussa IFK Luleå sekä RoPS tasasivat maalit tuttavallisesti 1-1 (0-0).

RoPS matkusti Norrbottenin pääkaupunkiin 17 kenttäpelaajalla sekä kaikilla kolmella maalivahdilla. Robert Taylor oli luonnollisesti edelleen pois kokoonpanosta. Miehistöä täydentämässä olivat RoPS:n mukana pitkin talvea harjoitellut Mohammed Khait sekä B-pokien Rasmus Degerman.

Joukkueen tuore testimies oli aiemmin tällä viikolla Rovaniemelle saapunut 20-vuotias Emeka Friday Eze. Viime kaudella nigerialaishyökkääjä pelasi Kamerunin pääsarjassa.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli tyytyväinen harjoitusottelun antiin.

- Kokonaisuutena tämä oli yksi tämän talven parhaimpia tapahtumia. Oppimisen ja yhteishengen kannalta tällä saattoi olla iso merkitys, Malinen myhäili.

Malinen kierrätti ahkerasti koko miehistöään. Jopa kaikki maalivahdit saivat peliaikaa. HJK:sta lainalle tullut Saku Ylätupa pelasi nyt ensimmäiset minuuttinsa RoPS-paidassa. Myös Leo Väisänen oli merkattu kokoonpanoon.

- Leo pelasi molemmilla puoliajoilla 30 minuuttia ja ensimmäistä kertaa yhdessä Juuso Hämäläisen kanssa. Siinä oli ihan mukavan näköisiä asioita, Malinen kehaisi.

- Pienenä yksityiskohtana Mohammed pelasi vasempana laitapuolustajan täydet 90 minuuttia.

Itse ottelussa RoPS siirtyi johtoon reilun tunnin pelin jälkeen. Maalista vastasi testimies Eze.

- Se oli todella kaunis hyökkäys oman kenttäpuoliskon puolesta välistä. Palloa siirreltiin klap-klap-tyyliin maalin eteen, josta Emeka sijoitti tyhjiin, Malinen kuvaili.

IFK Luleå nousi pian tasoihin.

- Siinä ei ollut edes tilannetta päältä. Kaverilta irtosi sivurajalta täydellinen unelmalaukaus aivan yläkulmaan. Vaikea sanoa, yrittikö hän keskitystä vai mitä, mutta maalivahdilla ei ollut mitään mahdollisuuksia, Malinen tunnusti.

IFK pääsi vielä viimeiselle vajaalle puolelle tunnille pelaamaan ylivoimaa. RoPS:n maalistakin vastannut Eze ansaitsi tuomarin mielestä filmaamisesta keltaisen ja hetkeä myöhemmin toisen varoituksen ajanpeluusta.

- Tuomari oli tänään varsin erikoinen, mutta näkisin, että tämäkin oli meille hyvää harjoitusta. Hyvä, että pääsimme kokeilemaan vajaalla olemista tällaisessa tilanteessa, Malinen kuittasi.

Mikäli Rovaniemen kaupunki saa Keskuskentän odotetulla tavalla pelikelpoiseksi, on RoPS:n seuraava harjoitusottelu ensi viikon torstaina FC Santa Clausia vastaan. Maaliskuun viimeiselle perjantaille Keskuskentälle on kaavailtu harjoitusottelu RoPS - PS Kemi.

Lisää uutisia