AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 12.3.2017

​"Tammisaaren härkä" iloitsi tehoista ja jatkopaikasta

​"Tammisaaren härkä" iloitsi tehoista ja jatkopaikasta

Benjamin Källman - tehot 1+1. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin Benjamin Källman nousi vaihtopenkiltä ratkaisijaksi lauantaisessa Suomen Cupin puolivälieräkarsinnassa VPS:aa vastaan.

Källman iski 52. minuutilla kotijoukkueelle 1–0-osuman. Esityön maaliin tekivät Timo Furuholm ja Ari Nyman. Källman oli vahvasti mukana myös 75. minuutilla Interin 2–0-maalissa, jonka ampui sisään Furuholm. Kulmapotkun jälkitilanteessa Källman puski pallon Furuholmille, joka pääsi tykittämään täysillä yläpesään.

– Oli totta kai hienoa kerätä ottelusta 1+1-tehot. Myös jatkopaikka on oikein mukava juttu. VPS on erilainen vastustaja kuin useimmat muut joukkueet. VPS yrittää pelata koko ajan alakertansa kautta. Se on riski, mutta toimiessaan hyvä systeemi. Saimme heistä silti niskalenkin, myhäili Källman.

– 1–0-maalissa Nyman syötti hyvin maalin eteen. Kosketukseni oli siinä vähän huono, mutta pääsin kuitenkin laittamaan pallon maaliin. Toisessa maalissa en edes nähnyt, että Furuholm on odottamassa takanani, mutta puskin palloa vain sinnepäin. Onneksi pallo putosi suoraan Furuholmin jalkaan, iloitsi Källman.

Interin toisen maalin tehnyt Furuholm oli erityisen tyytyväinen siitä, että hänen joukkueensa jaksoi painaa täysillä täydet 90 minuuttia.

– Kesti tietysti vähän aikaa, ennen kuin pääsimme "Vepsun" pallonpyörittämiseen käsiksi. Jo ensimmäisellä puoliajalla meillä oli pieniä hetkiä, jolloin oivalsimme, miten heitä vastaan pitää pelata. Toisella puoliajalla löysimme lopullisesti rytmimme. "Bennyn" avausmaali oli tärkeä, pohti Furuholm.

"Furkka" oli iloinen omasta ja myös Källmanin puolesta onnistumisista.

– Sekin tuntui ilman muuta hyvältä, että pääsin itsekin maalaamaan liigajoukkuetta vastaan, vaikka sinänsä on sama, kuka maalimme tekee. Olen myös yrittänyt aina kannustaa Tammisaaren härkää pelaamaan omilla vahvuuksillaan, sanoi Furuholm.

– Ensimmäinen maalimme tuli juuri sellaisesta kuviosta kuin haluammekin. Tarkoituskin on päästä pelaamaan vastustajan väleihin, jatkoi Furuholm.

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia