AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 28.2.2017

Muurinen HJK:n kohtaamisesta: "Todella hyviä otteluita"

Muurinen HJK:n kohtaamisesta: "Todella hyviä otteluita"

Antti Muurisen valmentama HIFK kohtaa keskiviikkona HJK:n Sonera Stadiumilla Helsingin Töölössä. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskiviikkona pelataan vuoden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu, tutummin Stadin Derby, kun HIFK kohtaa Suomen cupin viimeisessä lohko-ottelussaan HJK:n Sonera Stadiumilla.

HIFK:n taival Suomen Cupissa on ollut tuloksellisesti vaikea ja jatkopaikan karkaaminen on varmistunut jo ennen keskiviikon kamppailua. Neljästä pelatusta cup-ottelusta HIFK:n saldona on voitto KTP:sta, tasapeli Grankulla IFK:ta vastaan sekä tappiot Ykkösessä pelaaville Hongalle ja Gnistanille. Edellisen ottelunsa HIFK pelasi viime torstaina, kun tähtirinnat sai harjoitusottelussa vastaansa Viron yhdeksänkertaisen mestarin FC Levadian. Tasainen ottelu ratkesi vasta aivan ottelun lopussa, kun FC Levadia teki voittomaaliksi jääneen 0-1 voittomaalin lisäajan ensimmäisellä minuutilla.

– Kokonaispelaaminen oli jo parempaa Levadiaa vastaan. Kohtalainen ottelu meiltä. Ensimmäinen puoliaika oli puolustuspelaamista, mutta saimme pidettyä nollan ja pystyimme luomaan pari vastahyökkäystä. Toisella puoliajalla prässäsimme selkeästi ylempää ja se toimi. Vastustaja teki voittomaalin pallonmenetyksen jälkeen, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertaa.

Harjoitusottelulle tyypillisesti HIFK pelasi Levadia-ottelussa leveällä kokoonpanolla ja mahdollisimman moni sai ylläpidettyä pelituntumaansa.

– Paljon oli positiivisia asioita, mutta isoin miinus viime hetken maalin lisäksi oli meidän viimeistely. Aika monista maalipaikoista huolimatta jäi nolla sarakkeeseen, vaikka noilla paikoilla olisi pitänyt 1-2 maalia tehdä, Muurinen harmittelee.

Keskiviikkona ensimmäistä kertaa tällä kaudella kohdattava HJK on marssinut Suomen Cupissa voitosta voittoon ja se on neljän pelatun ottelun jälkeen C-lohkon kärjessä 12 pisteellä. HJK:n maaliero 14-2 kertoo kaiken olennaisen joukkueen tämän hetken iskukyvystä. HJK on kohdannut pre-seasonin aikana myös Ruotsin pääsarjassa pelaavan Hammarbyn (3-2 voitto) ja IFK Norrköpingin (4-3 tappio).

– Saamme hyvän ja kovatasoisen harjoitusottelun, joka sopii hyvin meidän harjoitusvaiheeseen. Levadia-ottelussa oli paljon hyvää, mutta nyt kohtaamme vielä kovemman joukkueen. HJK on Suomen parhaimpia joukkueita, joten nämä ovat meille todella hyviä otteluita. Pelaajamme tarvitsevat tämän tasoisia pelejä, Muurinen kertoo.

HIFK harjoitteli maanantaina ensimmäisen kerran tänä vuonna Sonera Stadiumilla. HIFK harjoittelee Soneralla vielä tiistaina ennen keskiviikon paikallisottelua.

Joukkueiden viimeisin kohtaaminen liigakentillä päättyi HIFK:n 2-1 voittoon. Se oli HIFK:n seurahistorian ensimmäinen voitto HJK:sta Veikkausliigassa.

Lisää uutisia