AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 28.2.2017

​Boström VPS-ottelusta: "Tällaisia pitäisi olla enemmän"

​Boström VPS-ottelusta: "Tällaisia pitäisi olla enemmän"

"Siku" odottaa hyvää tapahtumaa keskiviikkona. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK isännöi VPS:aa keskiviikkona Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa Wallsport Areenalla.

Ottelu on lohkovaiheen viimeinen ja siinä ratkeaa suoraan puolivälieriin menevä joukkue. Ottelu on samalla Sixten Boströmin ensimmäinen virallinen ottelu SJK:n peräsimessä.

- Varmastikin on niin, että nyt meillä on vastassamme parempi joukkue kuin edellisessä harjoitusottelussa. Haka-ottelussa näkyi jo paljon onnistuneitakin yrityksiä niistä asioista, mitä olimme viime viikolla harjoitelleet. Nyt meillä on kaksi päivää aikaa pohdiskella ja viedä taas joitain asioita eteenpäin.

- Mutta kuten sanoin, Vepsu on astetta kovempi joukkue kuin oli Haka, joten nyt pitää niiden asioiden naksahtaa kohdalleen vielä entistä paremmin, kertoo SJK:n päävalmentaja Boström.

Päävalmentaja muistuttaa myös, että keskiviikon ottelussa riittää panoksia.

- Toinen puoli on, että tämä on virallinen ottelu. Ja tässä on siltä osin paljon kyseessä. Se joka voittaa, menee todennäköisesti jatkoon suoraan. Ja etenkin meidän kohdalla se varmastikin tarkoittaa sitä, koska meillä on paras maaliero tällä hetkellä, Boström jatkaa.

Keskiviikon peli on myös Pohjanmaan derby, joten todennäköisesti halli on täynnä ja tunnelma on kova.

- Se on ehdottomasti hyvä asia, varsinkin kun ajattelee tulevaa sarjaa. Tällaisia otteluita pitäisi olla harjoituskaudella enemmänkin. Nämä vastaa pelillisesti ja tunnelman puolesta paremmin liigapeliä. Näin aiemmin vieraissa pelatun cupin matsin Porissa ja siellä ei ollut mitään tunnelmaa. Silloin niistä tulee semmoisia harjoituspelinomaisia. Senkin takia on hienoa, että tässä on paljon asioita jotka tekee tästä hyvän pelin.

- Kentällä on kaksi pelaavaa joukkuetta, jotka kumpikin haluaa pitää palloa, joten uskon että jo ihan jalkapalloilullisesti tästä tulee hyvä ottelu, sanoo Boström.

SJK:n mukana viime harjoitusottelussa olleet keskuspuolustajat Denis Kramar ja Ivan Fustar, koitetaan saada mukaan keskiviikon otteluun. Lopullisesta jatkosta heidän kohdallaan päätetään kuitenkin myöhemmin. Kolmantena keskuspuolustajana mukana ollut Ousmane Outtara ei jatka SJK:ssa.

Haka-ottelussa saivat kolhuja niin hyökkääjä Billy Ions kuin maalivahti Mihkel Aksalukin, mutta kummankaan kohdalla ei ole kyse mistään vakavammasta ja heidän kohdallaan katsotaan päivä kerrallaan ovatko he mukana keskiviikkona. Samoin mennään nuoren hyökkääjä Elias Ahteen kanssa, joka loukkasi itseään ennen Haka peliä harjoituksissa. Näillä näkymin myös hän saattaa olla mukana keskiviikkona. Varmuudella SJK:lta on sivussa ainoastaan koko kauden missaava Matej Hradecky ja Jarkko Hurme, joka lienee pelikunnossa kuitenkin jo ensi viikolla Espanjan harjoitusleirillä.

SJK – VPS Wallsport Areenalla keskiviikkona kello 19.00.

Lisää uutisia