FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.08 // 25.2.2017

Leo Väisänen: ”Tavoitteena läpimurto Veikkausliigassa”

Leo Väisänen: ”Tavoitteena läpimurto Veikkausliigassa”

Leo Väisänen kantoi Suomi-paitaa viimeksi U20-poikien maaotteluissa Tanskaa ja Ruotsia vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

19-vuotias Leo Väisänen siirtyi talvella HJK:sta Rovaniemen Palloseuran riveihin. Nuoren harjoituskausi ei ole sujunut suunnitellusti, mutta tavoitteet ovat silti korkealla.

Leo Väisänen debytoi Veikkausliigassa viime keväänä HJK:n paidassa ja siirtyi elokuussa lainalle PK-35 Vantaan riveihin. Lopulta hän ehti pelata kauden aikana kolme matsia klubilaisten ja yhdeksän vantaalaisten paidassa.

Väisänen kirjoitti marraskuun lopulla RoPS:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

- En tiennyt Rovaniemestä entuudestaan paljoa, mutta kaupunki vaikuttaa kivalta ja ihmiset ovat mukavia. Minut on otettu hyvin vastaan ja joukkueessa on todella hyvä henki. Kaikki vaikuttaa lupaavalta, Väisänen kehuu.

- Tietysti helsinkiläispoika ensin hieman epäröi, kun kuulee Rovaniemestä. Mietin asiaa futiksen kannalta ja peliaikani olisi todennäköisesti jäänyt HJK:ssa vähäiseksi. En siis pelännyt tarttua mahdollisuuteen.

Kuten todettua alkuajat Rovaniemellä eivät ole menneet Väisäsen osalta aivan suunnitellusti. Hän muutti kaupunkiin loppiaisen aikoihin ja liittyi joukkueen harjoitusvahvuuteen. Sairastuminen on kuitenkin pitänyt puolustajan sivussa viimeiset viikot. Hän ei ole päässyt vielä kantamaan RoPS-paitaa ottelussa.

- Vaikea harjoituskausi hankaloittaa valmistautumista, mutta avauskokoonpanon paikka on tavoitteeni.

- Sain pelata viime syksynä liigaa ja se menikin ihan hyvin. Se oli arvokasta kokemusta ja auttaa minua varmasti tulevalla kaudella. Tiedän, mitä on tulossa, Väisänen jatkaa.

Väisäsen vuoden toinen haaste on murtautuminen Pikkuhuuhkajien pelaavaan kokoonpanoon sekä joukkueen kanssa jatkoon pääsy EM-karsinnoista. Hän on jo päässyt haistelemaan Tommi Kautosen ryhmän tunnelmaa, mutta ei ole debytoinut virallisissa otteluissa.

Leon isoveli Sauli totesi taannoin, että hän näkisi oikein mielellään tulevaisuudessa Huuhkajien puolustuksessa toppariparin S. ja L. Väisänen. Sauli on jo pelannut A-maajoukkueessa ja valmistautuu parhaillaan Allsvenskanin kauteen tukholmalaisen seurajoukkueensa AIK:n kanssa.

- Miksei, en minäkään sitä mahdottomana ajatuksena pidä. Pelaisi ainakin kemia, Leo nauraa.

- Liikkeessä näytämme kuulemma hyvin samanlaisilta. Olemme molemmat melko hyviä avaamaan peliä pallollisena. Kyllä me aika saman tyyppisiä pelaajia olemme.

- Ulkomaan kentät ovat tietysti myös minun tavoitteeni. Ensin pitää tehdä läpimurto Suomessa, sitten sen näkee mihin suuntaan ura kääntyy. Nyt keskityn kuitenkin vain kauteen Suomessa ja RoPS:ssa.

vko.48 // 6.12.2019
vko.48 // 5.12.2019
Lisää uutisia