vko.08 // 23.2.2017

Ilves voitti U19-maajoukkueen 4-1

Emile Paul Tendeng avasi Ilveksen maalihanat. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves voitti Eerikkilässä pelatussa harjoitusottelussa Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen leiriryhmän numeroin 4-1 (1-1).

Ilves oli matkassa 16 kenttäpelaajan ja yhden maalivahdin voimin. Ilveksen valmennusjohto oli päättänyt etukäteen, että kaikki mukaan lähtevät pelaajat pelaavat ottelussa vähintään yhden puoliajan.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vauhdikasta pelaamista, jossa molemmat joukkueet pyrkivät aktiiviseen hyökkäyspeliin ja prässäämiseen. Ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin jo ottelun kolmannella minuutilla, kun Antto Hilska aavisti hyvin Suomen puolustajan taaksepäin syötön ja pääsi katkaisemaan syötön. Hilska yritti välittömästi syöttää pallon Tucolle avoimeen maalipaikkaan, mutta Ilveksen harmiksi Suomen puolustus onnistui katkaisemaan syötön.

Kun ottelua oli pelattu 27 minuuttia, tuomittiin Suomelle rangaistuspotku Tatu Miettusen ja Benjamin Källmanin törmättyä toisiinsa rangaistusalueella. Källman asettui itse pallon taakse ja laukoi sen varmasti maaliin, 1-0.

Kuusi minuuttia myöhemmin avautui Ilvekselle erinomainen mahdollisuus tasoitukseen, kun Suomen puolustus tarjoili kaamealla harhasyötöllä pallon Tucolle 16-metriin, mutta Ilveksen harmiksi Tuco laukoi tilanteessa niukasti maalin ohi.

Ottelun 38. minuutilla Lauri Ala-Myllymäki nousi vahvasti vasenta laitaa pitkin ja tarjoili pallon takaviiston Emile Paul Tendengille, joka laukoi pallon voimalla maalin vasempaan kulmaan, 1-1.

Ilves suoritti tauolla ennakkoon päätetyllä tavalla kuusi pelaajavaihtoa. Yksi vaihdosta kentälle tulleista pelaajista oli Youness Rahimi, joka pisti pystyyn varsinaisen näytöksen. Toinen puoliaika ei ehtinyt vanhentua edes kahta minuuttia, kun Rahimi laukoi upeasti kuudentoista rajan tuntumasta pallon voimalla maalin takaylänurkkaan, 1-2.

Marco Matronella oli hyvä paikka lisätä Ilveksen johtoa 52. minuutilla, mutta "Maken" laukaus suuntautui maalin sivuverkkoon ja näin ollen tilanne säilyi numeroissa 1-2. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Lauri Ala-Myllymäki pelasi Hilskan puolittaiseen läpiajoon, mutta Hilskan laukaus painui vasemmalta maalin ohi.

Ottelua oli pelattu 57 minuuttia, kun oli jälleen Rahimin vuoro. Tuure Siiran keskitys löysi "Junnun" rangaistusalueelta ja Junnu puski pallon varmasti maaliin, 1-3.

Rahimin toisen maalin jälkeen Ilves hätyytteli Suomen maalia jatkuvasti, mutta seuraavaa maalia saatiin odottaa aina ottelun 77. minuutille asti. Tuolloin Siira ja Ala-Myllymäki pelasivat laidalla hyvin yhteen ja lopulta "Lämmi" pelasi pallon hienosti maata pitkin takatolpalle nousseelle Rahimille, jolla oli helppo työ siirtää Ilves kolmen maalin johtoon. Hattutemppu Junnulle ja tilanne 1-4 Ilvekselle.

U19-pojat-Ilves 1-4 (1-1)
28' 1-0 Källman
38' 1-1 Tendeng
47' 1-2 Rahimi
57' 1-3 Rahimi
77' 1-4 Rahimi