AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 18.2.2017

Malinen varoittaa KPV:sta: "Isokokoinen, kokenut joukkue"

Malinen varoittaa KPV:sta: "Isokokoinen, kokenut joukkue"

Juha Malinen ei lähde soitellen sotaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran Suomen Cupin ottelut jatkuvat lauantaina Kokkolan Kipparihallissa KPV:tä vastaan.

KPV on laajalti rankattu AC Oulun ohella yhdeksi Ykkösen ennakkosuosikeista. Pelillisesti odotettavissa on kauden toistaiseksi fyysisin vääntö. RoPS:n tapaan KPV taivaltaa Cupissa edelleen tappioitta. Edellisissä otteluissa kokkolalaisten kovuuden ovat saaneet kokea sekä PS Kemi että Haukiputaan Pallo.

Lauantain ottelussa ratkotaan jo mahdollisia alkulohkosta jatkoon menijöitä. Voitolla RoPS käytännössä varmistaisi koko A-lohkon voiton. Tappionkaan myötä mikään ei karkaisi RoPS:n ulottumattomiin, mutta lataisi viimeiseen PS Kemi -otteluun entistä suuremmat panokset.

Vaikka RoPS:n cup-taival on käynnistynyt voitokkaasti, varoittaa päävalmentaja Juha Malinen katsomasta liikaa pelkkiä tuloksia.

- Meidän täytyy olla rehellisiä. Olemme toistaiseksi kohdanneet toisen ja neljännen sarjatason joukkueita, jotka vielä viime kaudella pelasivat sarjaporrasta alempana, Malinen muistuttaa.

- Mittari ei ole ollut sitä tasoa, mitä se tulee jatkossa olemaan. Silti tulosta ei ole syytä vähätelläkään. Näissä kolmessa ottelussa se työ, minkä pojat ovat kentällä tehneet, on tehty hyvin.

Malinen on seurannut mielenkiinnolla vastustaja KPV:n kehitystä.

- Pari viime kautta Kokkolassa on satsattu. KPV on perinteikäs seura, joka haluaa nousta takaisin sille tasolle, millä he vielä jokunen vuosikymmen sitten olivat, Malinen kertoo.

- Siellä on tehty paljon hankintoja, eikä haalittu pelkästään ulkomaalaisia mutta myös paikallisia pelaajia. Heillä on suoraviivainen pelitapa ja isokokoinen sekä kokenut joukkue.

RoPS:n toipilasosasto on jo harjoitellut joukkueen mukana, mutta vielä huomiseksi ei ole odotettavissa suuria muutoksia verrattuna viime viikon OPS-otteluun. Pyry Hannola on kuitenkin poikamaajoukkueen mukana Englannissa.

KPV - RoPS alkaa Kipparihallissa lauantaina kello 17.00.

Lisää uutisia