FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.07 // 17.2.2017

Pasoja: "Nähdään ollaanko kuukaudessa menty eteenpäin"

Pasoja: "Nähdään ollaanko kuukaudessa menty eteenpäin"

"Paso" odottaa mielenkiinnolla Ilveksen kohtaamista. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves saapuu Vehkahalliin lauantaina JJK:n vieraaksi Suomen cupin ottelussa.

Ottelu on JJK:lle cupin lohkovaiheen viimeinen kotikentällä. JJK:lla on takanaan nyt kaksi ottelua mikkeliläisiä Kakkosen joukkueita vastaan: ensin kaatui MP Suomen cupissa 4-2-tuloksella, sitten MiPK harjoitusottelussa selkein 7-0-sävelin. Maalinteossa kunnostautuivat etenkin Tomi Petrescu ja Toni Tahvanainen, jotka ovat kahteen pekkaan iskeneet osumista valtaosan: Petrescu neljä, Tahvanainen taas viisi maalia.

Nyt vastus kovenee selvästi, sillä vastaan asettuu toinen Veikkausliiga-joukkue Ilves, joka on toistaiseksi voittanut kaikki kolme Suomen cupin lohkovaiheen otteluaan.

- Peleissä mikkeliläisiä näkyi tasoero meidän eduksi, kuten pitikin. Cupissa ensimmäiset kaksi ottelua olivat meille vaikeita, joten oli hyvä, että saatiin nyt parissa pelissä onnistumisia – molemmissa päissä, toteaa Juha Pasoja.

Ilves nousi Veikkausliigaan kaudeksi 2015. Tuo kausi sujui vielä lähinnä häntäpäässä taistellen, mutta viime kaudella Jarkko Wissin luotsaama joukkue oli komeasti mukana jopa kärkikamppailussa vielä aivan kauden loppumetreille asti. Lopullinen sijoitus oli viides ja kevättalvi on sujunut hyvin: takana on cupista kolme voittoa ja vain yksi päästetty maali.

Mukana on myös jyväskyläläisille varsin tuttuja pelaajia: kaudeksi 2015 Ilvekseen siirtyneen Antto Hilskan lisäksi kuluvan talven aikana keltapaitaan siirtyivät Iiro Järvinen sekä Eero Tamminen, lisäksi Aleksis Lehtonen on ollut lyhyellä testisopimuksella otteluvahvuudessa edellisessä cup-ottelussa.

- Kova vastus edessä ja meille hyvä mittari siitä, ollaanko kuukaudessa menty eteenpäin. Ollaan treenikentällä käyty jälleen kokonaisvaltaisesti pelaamista läpi ja siellä tuntuu, että kehitystä on tapahtunut – nyt päästään testaamaan se ottelussa. Meille on tärkeää saada pelejä juuri toisia liigajoukkueita vastaan, että voidaan arvioida missä mennään oman pelin kehityksessä.

- Mielenkiintoinen ottelu siis tulossa – siksikin, että Ilveksellä on muutama hyvinkin tuttu pelaaja ja on kiinnostavaa nähdä myös heidän otteitaan.

Ottelu lauantaina alkaa kello 13.30.

Lisää uutisia