FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.07 // 17.2.2017

Muurinen: ”Pelimme kehittyy, kun pelaajat tervehtyvät”

Muurinen: ”Pelimme kehittyy, kun pelaajat tervehtyvät”

Kuva: Juha Tamminen

HIFK kohtaa lauantaina 18.2. Respect Suomen Cupin C-lohkon ottelussa Kakkosessa pelaavan FC KTP:n.

Talin jalkapallohallissa kello 16 alkava ottelu on HIFK:n viimeinen kotiottelu tämän vuoden Suomen Cupissa. Ennakkoliput otteluun myy HIFK Shop.

Suomen Cup on ollut HIFK:lle todella iso pettymys. Tasapeli Grankulla IFK:ta vastaan ja tappiot FC Hongalle sekä yhteistyöseura Gnistanille ovat osoittaneet selkeästi, että pelissä on vielä paljon kehityskohtia. Liigakausi käynnistyy HIFK:n osalta lauantaina 8.4. pelattavalla vierasottelulla PS Kemiä vastaan.

-Tuloksellisesti kaikki pelatut ottelumme tänä vuonna eivät ole olleet hääppöisiä. Pelit ovat olleet selkeästi valmistavia otteluita. En halua selitellä, mutta ehkä se tietyllä tavalla korreloi myös tuloksiin, kun meillä on vielä muutamia pelaajia sivussa. Nyt meillä alkaa pikkuhiljaa olemaan ne pelaajat kasassa, jotka tulevat myös pelaamaan, päävalmentaja Antti Muurinen kommentoi.

Kolmessa pelatussa cupin ottelussa HIFK on onnistunut tekemään vain kaksi maalia. Molemmat maaleista tulivat GrIFK:ta vastaan ja HIFK ei ole onnistunut maalinteossa edellisessä kahdessa ottelussa. Päästettyjä maaleja on myös luvattoman paljon, kun omissa on kolissut seitsemän kertaa.

- Tehojen kanssa on ollut vaikeata ja oma pää on vuotanut. Joukkuepelaaminen on yksi isoimmista kehityskohdistamme. Luotan kuitenkin vahvasti siihen, että pelimme kehittyy, kun pelaajat alkavat tervehtymään, Muurinen vakuuttaa.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Pekka Sihvola ja Tommi Vesala. Gnistan-ottelussa sivussa olleet Tommi Jyry, Pauli Kuusijärvi ja Kristian Heinolainen ovat kysymysmerkkejä. Alkukauden ajan sivussa ollut Fredrik Lassas osallistui täysipainoisesti joukkueharjoituksiin tiistaina ja hän lähestyy pelikuntoa. Keskuspuolustaja Kim Raimi on pelikunnossa ja hän pelaa suurella todennäköisyydellä ensimmäisen pelinsä lauantaina.

- KTP:n jälkeen kohtaamme FC Levadian harjoitusottelussa, jonka jälkeen meillä on vielä Suomen cupin ottelu HJK:ta vastaan. Nämä ovat meille hyviä mahdollisuuksia, joten ihan hyvällä mielellä tässä mennään eteenpäin.

Lisää uutisia