vko.07 // 13.2.2017

HJK:n tehokas toinen jakso ratkaisi voiton KTP:sta

Atom viimeisteli HJK:n avausmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK jatkoi viime viikolla Ruotsissa "oppimaansa" linjaa ja alkoi takoa maaleja vasta toisella jaksolla maanantaisessa Suomen Cupin ottelussa FC KTP:ta vastaan.

Ottelu oli alusta lähtien täysin isäntien hallinnassa, eikä vierasjoukkue päässyt hätyyttelemään Markus Uusitalon maalia kuin harvakseltaan. HJK tuskaili viimeistelyn kanssa ensimmäisen puoliajan, mutta toisella tehot löytyi. Kaikki neljä osumaa syntyivät toisella nelivitosella.

Heti ottelun alusta lähtien HJK vyörytti hyökkäyksen toisen perään. Evans Mensah, Saku Ylätupa, sekä Akseli Pelvas aiheuttivat jatkuvasti vaaraa vieraiden maalilla. Lähimmäksi osumaa pääsi Moshtagh Yaghoubi, joka kolisteli tolppaa erinomaisella vapaapotkullaan.

Tauolle siirryttiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle puoliajalla HJK:lta tuli vaihdosta kentälle Alfredo Morelos, joka korvasi kärjessä Akseli Pelvaksen.

Ensimmäinen maali nähtiin vasta 61. minuutin kohdalla. Vain pari minuuttia aikaisemmin kentälle vaihdettu Atom unohtui yksin maalinedustalle, eikä japanilainen erehtynyt paikassa. Erinomaisen keskityksen tilanteeseen tarjoili Lucas Kaufmann.

Klubi jatkoi höyryämistä täydellä teholla, mikä tuotti tulosta viiden minuutin tehohetken aikana. 75-80 peliminuutin välillä HJK iski kolme täysosumaa.

Ensiksi Morelos iski maalin Lassi Lappalaisen täydellisestä esityöstä. Heti perään Klubin prässi puri, ja Sebastian Dahlström pääsi karkaamaan läpiajoon. Laitapuolustajana tänään ahertanut Dahlström iski toisen maalinsa Cupissa varmalla sijoituksella. Loppunumerot 4-0 viimeisteli 18-vuotias Lassi Lappalainen, jonka tarkka veto jätti KTP-vahti Jiri Kosken vailla mahdollisuutta.