AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 12.2.2017

​HIFK:n Eskelinen: "Ei kannata vielä huolestua"

​HIFK:n Eskelinen: "Ei kannata vielä huolestua"

Mikko Eskelinen näkee vielä paljon töitä edessä HIFK:lla. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK on jäänyt kahdessa edellisessä ottelussa kokonaan ilman maaleja. Vuoden ensimmäinen voitto on yhä ottamatta ja HIFK on kolmen pelatun ottelun jälkeen Suomen Cupin C-lohkossa viimeisenä.

Töitä joukkueella riittää jokaisella osa-alueella.

– Yksinkertaisesti ajoitukset pallon liikkeen ja pelaajien liikkeiden kanssa pitäisi saada sujuvammiksi. Saimme muutaman pallon vastustajan linjan etupuolelle, mutta ratkaisut ontuvat. Tietynlaiset kombinaatiot ja monen pelaajan samankaltainen ajattelu puuttuvat. Paljon on vielä parannettavaa, joukkueen toinen valmentaja Mikko Eskelinen kertoo.

HIFK:lla on vielä kaksi ottelua jäljellä Suomen Cupissa. Cup-otteluiden lisäksi tähtirinnat kohtaavat harjoitusottelussa ainakin virolaisen FC Levadian ennen 8.4. PS Kemiä vastaan pelattavaa ensimmäistä liigaottelua.

– Tärkeintä on, että tiedostamme kehityskohdat. Ei tässä kannata vielä huolestua, sillä liigakauden alkuun on meidän onneksi vielä aikaa. Homma etenee tiettyjen suunnitelmien mukaisesti.

- Lauantaina pelilliset asiat sujuivat jo paremmin kuin esimerkiksi Honka-ottelussa, jossa ei oikeastaan ollut mitään positiivista. Yleinen taso ja sen pitäminen vaativat vielä runsaasti töitä, Eskelinen sanoo.

Lisää uutisia