AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 11.2.2017

​Malinen ylisti RoPS-pelaajien asennetta

​Malinen ylisti RoPS-pelaajien asennetta

Juha Malisella oli monta aihetta iloon. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS jyräsi lauantaisessa Suomen Cupin ottelussa OPS:n yli peräti maalein 9-0.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen äityi ottelun jälkeen ylistämään pelaajiaan.

- Tämän nuoren ja innokkaan ryhmän kanssa on varsin mielenkiintoista toimia. Nämä pelaajat haluavat noudattaa joukkueen sääntöjä ja pelata kuten heitä pyydetään, Malinen sanoi.

- Jos vertaan nykyistä joukkuetta siihen joukkueeseen, mikä RoPS:lla oli tänne saapuessani, on nykyisten pelaajien nöyrä ja rehellinen asennoituminen suorastaan silmiinpistävää. Nyt meillä on käsissämme hyvin terveen oloinen kokonaisuus.

Malisen mukaan OPS-ottelu oli RoPS:lle tärkeä askel eteenpäin pelin kehittymisen kannalta.

- Tänään meidän prässääminen oli hyvää, ja erityisesti pelin avaamiseen oli tullut parannusta. Pelaajien ratkaisut, miten tyhjät tilat tehdään ja täytetään, toimi varsinkin oikealla Simo Roihan ja Juho Hyvärisen laidalla erinomaisesti.

- Pelaajista positiivisesti yllätti eniten juuri Simo Roiha. Ottelun aikana hän alkoi jopa organisoimaan oman laitansa toimintaa. Hän oli minulle yksi ottelun avainpelaajista.

Onnistujia löytyi enemmänkin.

- Kärjessä Michael Ibiyomin ja OPS:n Jibrin Augustinen välillä taisteltiin läpi ottelun, eikä Ibiyomi taistelua ainakaan hävinnyt. Tuollainen heittäytyminen sytyttää ympäristönkin toimimaan. Ibiyomi pystyy omalla tekemisellään helpottamaan myös selkeämpien pallollisten tilanteiden pelaamista.

Erityistunnustuksen Malinen antoi vielä nuorille pelaajille.

- Nuorista pelaajista Juho Hyvärisen liike on oikea-aikaista ja sulavaa. Eerik Kantola tuli aamulla pikakomennuksella puolustajaksi, eikä esiintynyt lainkaan hullummin. Sitten on Pyry Hannolan lisäksi vielä Rasmus Degerman, joka ei ollut ennen tätä päivää edes harjoitellut edustuksen mukana, Malinen luetteli.

- Nämä kaikki pojat antavat erittäin hyvän kuvan meidän juniorityön tasosta. Pojista näkee, kuinka taustalla on tehty hyvää työtä jo useamman vuoden ajan. Nyt voi sanoa, että elämme uuden RoPS:n ensimmäistä kevättä.

Lisää uutisia