FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.06 // 8.2.2017

RoPS:n edustusjoukkueet saivat uuden hierojan

RoPS:n edustusjoukkueet saivat uuden hierojan

Kuva: Juha Tamminen

RoPS:n pelaajien lihakset ovat tästä lähtien pitkälti Essi Jokelaisen hoitavissa käsissä, sillä itsekin seurassa pelannut Jokelainen on sekä miesten että naisten edustusjoukkueiden uusi hieroja.

Oma pelaajatausta auttaa ymmärtämään jalkapalloilijoiden erityistarpeet.

- Kokeneemmat pelaajat ovat lihashuollonkin suhteen tunnollisempia. Näillä nuoremmilla on välillä paha tapa, että asiat pitää oppia ensin kantapään kautta, Jokelainen naurahtaa.

- Mutta oikeasti meidän pelaajat suhtautuvat huoltoon ja palautumiseen kuten ammattilaisten pitääkin. Juoksulajina jalkapallo kuitenkin kuormittaa todella paljon erityisesti pohkeita ja takareisiä. Hieronnalla päästään käsittelemään niitä syvempiä lihaksia, joihin ei venyttelyllä voida vaikuttaa.

Erityisesti keskellä otteluruuhkaa tai kiivainta harjoittelukautta pelkkä omatoiminen rullailu ja palauttavat lenkit eivät enää riitä.

- Esimerkiksi viime syksynä maaottelutauon aikaan jalkoihin iski aivan ennennäkemätön jumi. Niistä lähti kaikki voimat, eikä jalkoja saanut istuessa edes suoristettua. Ilman hierontaa pelaamisesta ei olisi tullut yhtään mitään, Lassi Järvenpää muistelee.

Joukkueen hierojan työmaa ruuhkautuu muutoinkin juuri taukojen ympärille.

- Pari tuntia ottelun jälkeen voidaan tehdä pientä ravistelua tai kevyttä herättelyä ennen peliä, mutta kaikkein paras ajankohta hieronnalle olisi lepopäivinä, Jokelainen kertoo.

- Kyllä pelaajat osaavat hierojalle tulla. Jalkapallo on jaloille rankka laji. Loukkaantumisriskin vuoksikin pahat kireytymät ja jumit pitää saada aukaistua mahdollisimman tehokkaasti ja varhaisessa vaiheessa, hän jatkaa.

Lisää uutisia