vko.06 // 6.2.2017

​Roihan pikamaalit toivat RoPS:lle voiton AC Oulusta

RoPS haki voiton Oulusta. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS otti kolme pistettä maanantaisessa Suomen Cupin vierasottelussaan AC Oulua vastaan niukoin 2-1 (0-0) –numeroin.

AC Oulu loi ensimmäisellä puoliajalla tukun vaarallisia maalipaikkoja, jotka syntyivät lähinnä nopeista vastahyökkäyksistä. Isäntien paras paikka nähtiin reilun puolen tunnin kohdalla, kun Titi Essomba keskitti maalinedustalle, josta Petteri Pietolan pusku suuntautui kohti poikkipuuta. RoPS:n vaarallisin paikka siunaantui ex-ACO Anselmi Nurmelalle, jonka veto meni kuitenkin reilusti yli maalin.

AC Oulun peli pyöri hyvin myös toisen puoliajan alussa. Usean hyvän maalipaikan saanut Petteri Pietola siirsi isännät vihdoin johtoon pelin 61. minuutilla. Maalin jälkeen myös vierailijat saivat ottelun juonesta kiinni. RoPS:n oikealla laidalla viilettänyt Simo Roiha iski kolmen minuutin sisällä kahdesti, ensin 69. minuutilla ja toisen kerran 71. minuutilla.

AC Oulu pystyi vielä viimeisen 20 minuutin aikana luomaan ajoittain kovaakin painetta rovaniemeläisten maalille. Vaihdosta sisään tulleelle Tuomas Mustosella oli muutamakin maalintekopaikka, mutta 1-2 numerot säilyivät taululla. Näin ottelu päättyi AC Oulun tappioon ja Suomen Cupin lohkovaiheen kolme pistettä matkasivat Rovaniemelle.