AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 23.1.2017

​PS Kemi rakentaa joukkuetta uudella strategialla

​PS Kemi rakentaa joukkuetta uudella strategialla

Aleksi Gullsten edustaa jatkuvuutta PS Kemin ryhmässä. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemin joukkue Veikkausliigassa kaudella 2017 tulee näyttämään melkoisen toisenlaiselta kuin viime kaudella.

Viime kauden avauksen pelaajista mukana ovat vielä Mikko Vilmunen, Aleksi Räihä, Matias Ojala, Ryan Gilligan, Aleksi Gullsten ja Filip Valencic. Täysin uusia pelaajia joukkueeseen on tullut kymmenen, viimeisimpänä virolainen toppari Marek Kaljumäe. Kaikki muut uudet pelaajat ovat kuitenkin suomalaisia, heistä merkittävimmät maalivahti Oskari Forsman ja hyökkääjä Jussi Aalto.

– Olemme joukkueen kokoamisessa muuttaneet strategiaa. Haluamme antaa mahdollisuuden nuorille suomalaisille pelaajille emmekä vain turvautua ulkomaalaisiin, PS Kemin toiminnanjohtaja Arto Hakala muistuttaa.

– Joukkueen perusrunko on kasassa. Uskoisin että kolme pelaajaa tulee vielä tähän joukkueeseen mukaan. Varsinkin ykköshyökkääjää vielä etsitään, hän jatkaa.

PS Kemin harjoituksissa Junkohallissa on käynyt tammikuussa vilinä. Pelaajia on käynyt näytillä enemmältikin, Suomen lisäksi muun muassa Kreikasta ja Uudesta-Seelannista.

– Joka ikinen pelaaja joka lopulta pääsee joukkueeseen, tulee tarkan testin kautta. Ensin fyysiset testit Markku Lappalaisen johdolla ja sitten vähintään viikko joukkueen harjoituksissa mukana, Hakala painottaa.

– Nyt on joukkueessa jätkiä jotka haluavat eteenpäin, hän jatkaa.

PS Kemi avaa Suomen Cupin lohkovaiheen ensi viikonloppuna. Hakalan mukaan tavoitteet cupissa ovat pelilliset, mutta myös kilpailullinen tavoite on asetettu.

– Cupissa selkeä tavoite on päästä lohkosta jatkoon. Mutta samalla viiden Suomen cupin pelin aikana näkee onko tarvetta lisävahvistuksille vai ei. Joukkue on uudistunut täysin, joten cup hyvä paikka katsoa missä mennään.

Lisää uutisia