vko.03 // 22.1.2017

Hynynen palasi kentille Ilveksen kaataessa Jazzin

SJK:sta siirtynyt Youness Rahimi oli hyvällä pelipäällä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtasi viimeisessä harjoitusottelussaan ennen Suomen Cupin alkua FC Jazzin lauantaina kahdella Youness Rahimin maalilla 2-1 (1-1).

Lähtökohdat otteluun olivat Ilvesleirissä kohtuullisen hyvät, sillä kokoonpanosta puuttuivat ainoastaan FC Nürnbergissä testileirillä oleva Lauri Ala-Myllymäki, U17 maajoukkueen matkassa oleva Tariq Kazi sekä flunssasta toipuva Eero Tamminen.

Ottelu alkoi Ilveksen osalta vähän nihkeästi, mutta muutaman minuutin pelaamisen jälkeen keltapaidat ottivat kentän suvereenisti haltuunsa. Hyökkäyspäässä oltiin jatkuvasti vaarallisia ja kotijoukkueen maali roikkui ilmassa. Kun ottelua oli pelattu 12 minuuttia, Emile Paul Tendeng pelasi pallon Youness Rahimille noin 22 metrin päähän Jazzin maalista. Rahimi otti pallon haltuun ja laukoi todella upealla laukauksella pallon takasivuverkkoon, 1-0 Ilvekselle.

Ottelun 19. minuutilla Tendeng väläytti jälleen ilmiömäisiä taitojaan. Emile pelasi itsensä vapaaksi vastustajan puolustuslinjan ja keskikentän välissä ja vapautti nappisyötöllä hienon pystyjuoksun tehneen Iiro Järvisen läpiajoon. FC Jazzin maalivahti onnistui kuitenkin torjumaan Iiron yrityksen ja tuosta torjunnasta käynnistyi Jazzin vaarallinen vastahyökkäys. Vastahyökkäyksen päätteeksi Samu-Petteri Mäkelä pelasi itsensä hienolla seinäsyötöllä vapaaksi rangaistusalueen sisällä ja sijoitti pallon vastustamattomasti maalin takakulmaan, 1-1.

FC Jazzin tasoitusmaalin jälkeen Ilves haki vimmatusti johtomaalia ja joukkue saikin luotua lukuisia maalipaikkoja vieraiden maalille. Parhaimmat paikat lisämaalien tekoon aukesivat Iiro Järviselle sekä Tucolle, mutta kumpikaan ei paikoistaan onnistunut ja tauolle siirryttiinkin lukemissa 1-1.

Ottelun toinen puoliaika oli alusta asti täydellistä Ilveksen hallintaa ja johtomaalin syntyminen oli ainoastaan ajan kysymys. Ottelun 58. minuutilla Ilves pääsi todella vaarallisen näköiseen vastahyökkäykseen Tendengin ja Tucon voimin. FC Jazzin keskuspuolustaja, joka oli saanut ensimmäisellä puoliajalla keltaisen kortin telottuaan Jaakko Juutia, joutui kaatamaan Emilen rangaistusalueen rajalla rajulla taklauksella. Tuloksena vapaapotku Ilvekselle ja Jazzin pelaajalle toinen varoitus ja ulosajo. Ulosajon jälkeen Ilves vyörytti hyökkäyksiä kohti FC Jazzin maalia Tendengin toimiessa kapellimestarina. Emilen avaavista syötöistä syntyi useita vaarallisia maalipaikkoja, joista paras aukeni Youness Rahimille 65. minuutin kohdalla, mutta Junnun veto suuntautui Ilveksen harmiksi vähän maalin ohi.

Pelikellon näyttäessä 68. minuuttia Marco Matrone vapautti hienon kuljetuksen päätteeksi Youness Rahimin läpiajoon ja tällä kertaa Junnu ei erehtynyt vaan hän sijoitti varmasti pallon maaliin, 2-1 Ilvekselle.

Ottelun 72. minuutilla viime syyskuussa loukkaantunut kapteeni Antti Hynynen teki paluun tositoimiin tullessaan vaihdosta kentälle Antti Koskisen tilalle. Hyny otti heti todella aktiivisen roolin oikeana puolustajana tukien hyökkäyksiä jatkuvasti. Miehen otteista päätellen kuntoutus on sujunut Heli Rekimiehen johdolla todella hyvin ja Hyny on täydessä kunnossa Suomen Cupin alkaessa.

Ilveksen fysiikkavalmentaja Heli Rekimies oli silmin nähden iloinen nähdessään Hynyn jälleen kentällä.

– Yksi maali on nyt saavutettu, kun Hyny teki paluun kentälle, Heli kommentoi ottelun jälkeen.

Huolimatta Ilveksen vahvasta painostuksesta ei ottelussa nähty enää lisämaaleja vaan ottelu päättyi Ilveksen voittoon lukemin 2-1.