vko.03 // 21.1.2017

FC Lahti nousi tasapeliin Hakaa vastaan

Jasse Tuominen iski pilkulta FC Lahden tasoituksen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti aloitti uudistetun Suomen Cupin lohkovaiheen FC Hakaa vastaan 1-1 -tasapelillä Mukkulassa. Hakan johtomaalin iski alati vaarallinen Topi Järvi. Jasse Tuominen toi Lahden tasoihin rangaistuspotkulla.

Ottelu alkoi varovasti ja molempien joukkueiden peli oli sekavaa. Maalipaikoilla ei ensimmäisellä jaksolla juhlittu. Puolen tunnin kohdalla Loorents Hertsi murtautui vahvasti oikealta laidalta ja pallo kimposi korkeana keskelle rangaistusaluetta. Kapteeni Mikko Hauhia hyppäsi korkeimmalle ja puski pallon Hakan maalin ylähirteen. Muita huippupaikkoja ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle Lahti teki muutoksia hyökkäyspeliinsä. Jasse Tuominen siirtyi keskelle pyörittämään peliä. Lahti ottikin ottelun haltuun, mutta hyökkäyspelistä puuttui riittävä tarkkuus ja huolellisuus.

Haka iski nopeilla vastaiskuilla ja toisen jakson puolivälissä vierailija onnistui. Pallo ajautui oikealta laidalta Hakan juuri kentälle vaihdetulle Topi Järvelle, jonka tarkka sijoitus upposi ohi hyvin pelanneen Santeri Pakkasen ja siirsi Hakan vierasjohtoon.

Lahti haki vimmatusti tasoitusta ja paras paikka siunaantui Pavel Osipoville. Fareed Sadatin pystypallo Jasse Tuomiselle karkasi kohti vastaantullutta Joonas Immosta, joka torjui pallon suoraan Osipoville. Nuoren venäläisen nosto leijaili kuitenkin reilusti yli maalin.

Juuri ennen loppua Lahti onnistui. Henri Malundama jyräsi Mikko Kuninkaan myöhässä rangaistusalueella ja ottelun erotuomari Oskari Hämäläinen osoitti palloa pilkulle. Jasse Tuominen upotti pallon tarkasti oikeaan alakulmaan ja tasoitti ottelun. Lisäosumia ei nähty ja näin ollen pisteet jaettiin lukemin 1-1.