AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 20.1.2017

​VPS:lla testipelaajia ensimmäisessä harjoitusottelussa

​VPS:lla testipelaajia ensimmäisessä harjoitusottelussa

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen johdattaa ryhmänsä peliin ensimmäistä kertaa lauantaina kuluvan vuoden puolella. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS pelaa kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa lauantaina Ruotsin kolmannella sarjatasolla pelaavaa Umeå FC:tä vastaan Vaasan Fennia Arenalla.

Ruotsalaisoukkuetta valmentaa Suomen naisten maajoukkuettakin luotsannut Andree Jergletz. Joukkueen tavoite on sarjanousu Superettaniin. Sen riveihin siirtyi aiemmin Vepsun testissä ollut ruotsalaislaitapuolustaja Henrik Millbert.

– Olen kuullut heidän päävalmentajaan Jergletziltä, että pikkuvammoja on jonkin verran, eli saa nähdä minkälaisella ryhmällä he tulevat. Heillä on kunnianhimoinen valmentaja ja Umeå FC on kunnianhimoinen seura. He haluavat nousta ja odotan peliä innolla. Tässä vaiheessa kuitenkin omat asiat kiinnostavat enemmän, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen sanoo.

Testipelaajia on paikalla pitkä liuta. Maalivahteja on kolme, joista peliaikaa tulee kahdelle. Virolaispuolustaja Markus Jürgenson nähdään myös huomenna kehissä. Ilari Antila ja Kim Böling ovat niin ikään kokoonpanossa.

– Kaksi pelaavaa maalivahtia saa varmaan puoliajan kumpikin. Yksi puoliaika ei tietenkään kerro kaikkea ja paljon riippuu pelin tasosta; miten paljon meitä prässätään ja niin edelleen. Olemme nähneet maalivahteja treeneissä ja siellä nähty voi olla isommassa osassa kuin yksittäinen peli. Olemme huomioineet miten maalivahdit käyttäytyvät kentällä ja sen ulkopuolella, Vuorinen kommentoi jatkaen:

– Samu Volotinen on nuorempi, mielenkiintoinen maalivahti, joka on nousemassa edustustasolle. Marko Meerits ja Ricardo taas ovat pelanneet jo määrätyllä tasolla. Toinen RoPSissa Veikkausliigaa ja toinen muun muassa Hollannissa. Hekin ovat silti veskareiksi vielä nuoria ja heillä on yli 10 pelivuotta vielä jäljellä.

– Markus Jürgenson taas on kokenut laitapuolustaja, jota kohtaan on kovat odotukset. Viikko on mennyt tosi hyvin hänen kanssaan ja hän on sopeutunut ryhmäämme hyvin. Urheilijana eläminen paistaa hänestä läpi ja sen huomaa, että hän on tehnyt töitä päästäkseen nykyiselle tasolleen, Vuorinen kehaisee.

Päävalmentaja kannustaa ihmisiä tulemaan katsomaan ottelua muutamastakin eri syystä.

– Yksi syy on tietysti se, ettei Vaasassa ole taas hetkeen pelattu jalkapalloa. Futisfanit löytävät paikalle kyllä, kun pelit taas alkavat. Sen lisäksi kannattaa tulla katsomaan millä mallilla pelimme on verrattuna vuoden takaiseen talvikauteen. Pelissä saattaa tulla muutama asia uutena ja huomenna pääsemme mittailemaan miten homma toimii. Sitä kannattaa tulla katsomaan.

VPS:n ja Umeå FC:n välinen ottelu alkaa lauantaina 21. tammikuuta kello 13.

Lisää uutisia