AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 20.1.2017

FC Lahti avaa cupin lauantaina - "Hienoa että tosipelit alkavat heti"

FC Lahti avaa cupin lauantaina - "Hienoa että tosipelit alkavat heti"

"Toke" on tyytyväinen cupin uudistuneeseen muotoon. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti starttaa toden teolla jalkapallokauden 2017, kun lauantaina Mustat Kuhnurit kohtaa uudistuneen Suomen Cupin ottelussa Ykkösessä pelaavan FC Hakan.

Suomen Cup uudistettiin kilpailuna täksi vuodeksi siten, että kilpailussa pelataan talven aikana lohkovaihe.

- Olin mukana jo vuosia sitten esittämässä tämänlaista Suomen Cupia, mutta aika ei ollut silloin kypsä. Pidän tästä systeemistä, sillä näin kausi pitenee ja se puolestaan pakottaa seurat kehittämään toimintaansa paljon aikaisemmin kuin ennen, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo.

- Näin ensimmäisenä vuotena Cupilla on omat haasteensa, mutta mielestäni suuntaus on oikea koko suomifutiksen kannalta. On hienoa, että tosipelit alkavat heti vuoden alusta, hän jatkaa.

FC Lahti on E-lohkossa yhdessä Hakan, MP:n, Ilveksen, KuPS:n ja JJK:n kanssa. Lauantaina vastaan asettuu siis Cupin kaikkien aikojen menestynein seura Haka, joka on voittanut kilpailun historian saatossa jopa 12 kertaa.

Lahtelaisille Hakan rosterissa on pari mielenkiintoista nimeä, sillä niin Jaakko Rantanen kuin Kalle Multanen ovat molemmat edustaneet kuhnuripaitaa.

Kuhnurit ovat pelanneet tänä vuonna yhden harjoitusottelun, jossa FC Honka kaatui numeroin 2-1. Lauantaina FC Lahti lähtee otteluun kuitenkin lievästi siipirikkona. Hassan Sesay on varmuudella poissa loukkaantumisen vuoksi, mutta hänen lisäkseen Pavel Nazimovin, Igor Jovanovicin ja Hendrik Helmken peliluvat eivät ole ehtineet kuntoon siirtoikkunan vasta auettua.

Maalivahti Joona Tiainen puolestaan pelasi vielä tänään Suomen U17-maajoukkueessa Minskissä, joten hän ei ole mukana. Sen sijaan toisena maalivahtina huomenna nähdään 17-vuotias Topi Valtonen (kuvassa alla), joka solmi tänään akatemiasopimuksen FC Lahden kanssa. Poissaoloista huolimatta Korkeakunnas katsoo positiivisin mielin tulevaa koitosta.

- Meillä on alla hyvä treeniviikko ja olemme päässeet käymään puolustus- ja hyökkäyspeliämme läpi. Emme ole katsoneet niinkään vastustajaa, vaan pääpaino on ollut oman pelin kehittämisessä.

FC Lahti - FC Haka pelataan lauantaina Mukkulan kuplahallissa klo 14.00.

Lisää uutisia