AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 19.1.2017

SJK:lla edessä cupin avaus ja Jaron kohtaaminen

SJK:lla edessä cupin avaus ja Jaron kohtaaminen

Johannes Laaksonen ei jarruttele "omia" vastaankaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cup alkaa SJK:n osalta sisäisellä kohtaamisella, kun SJK:n edustus kohtaa Akatemian Suomen Cupin lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa.

Lisäksi SJK pelaa lauantaina harjoitusottelun Pietarsaaren Jaron vieraana. Siten jälleen tänä viikonloppuna kaikki SJK:n pelaajat pääsevät tositoimiin. Perjantain ottelu alkaa klo 19:15 Wallsport Areenalla ja liput otteluun saat SJK:n verkkokaupasta. Myös SJK:n kauden 2017 kausikortit ovat voimassa ensimmäistä kertaa tässä ottelussa. Lauantain FF Jaro - SJK harjoitusottelu pelataan Pietarsaaren Tellushallissa ja se alkaa klo 15:15.

- Tärkeä kilpailu alkaa. Hiukan outo tilanne, että pelaamme periaatteessa omia pelaajiamme vastaan, mutta joka kerta kun SJK-paita laitetaan päälle, niin täysiä lähdetään pelaamaan voitosta, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

- Isossa kuvassa meillä on hieno viikonloppu, jossa nähdään paljon SJK-pelaajia tositoimissa, jatkaa Valakari. Valakarin ajatuksia lisää tämän ennakon kolmannessa osiossa.

SJK on Suomen Cupin hallitseva mestari ja tämän vuoden finaali on suunniteltu pelattavaksi Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Tälle vuodelle Cup uudistetiin ja nyt pelataan ensimmäistä kertaa lohkovaihe, josta lohkovoittaja selviää suoraan puolivälieriin. Lohkon kakkonen ja kolmonen pelaavat jatkokarsinnat puolivälieräpaikoista. Lohkoja on yhteensä kuusi.

- Mielestäni tämä uudistus on ihan positiivinen, että tosipelit alkavat heti tässä vaiheessa, eikä tarvi odotella neljää kuukautta. Sinänsä aika hauska tilanne, että pelaamme heti ensimmäisenä omaa Akatemiaa vastaan, mutta me valmistaudutaan ja pelataan tämä ottelu samalla tavoin kuin kaikki muutkin ottelut, kertoo SJK:n keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen.

Laaksonen pelasi viime harjoitusottelussa erikoisella pelipaikalla, oikealla laitapakkina.

- Se oli vain semmoinen kokeilu. Ehkä joissain peleissä saatan siellä pelata, niin katsottiin vain että osaanko minä siellä mitään tehdä, nauraa Laaksonen.

- Ihan hyvinhän se silti meni. Tässä meidän pelisysteemissä sekin paikka toisaalta sopii ihan hyvin minulle nähtävästi. Positiivinen kuva jäi itselle tästä kokeilusta, vaikka keskikenttäpelaajahan minä olen. Pelaan kuitenkin siellä missä käsketään, sanoo Laaksonen lopuksi.

Suomen Cupin lohkovaiheessa molemmat SJK:n joukkueet kohtaavat lisäksi Pohjanmaan VPS:n ja FF Jaron sekä porilaiset MuSan ja FC Jazzin.

Perjantaina 20.1. kello 19:15 SJK vs. SJK Akatemia Wallsport Areenalla.

Lisää uutisia