AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 19.1.2017

KuPS avaa cupin JJK:ta vastaan - "Voitonnälkä on kova"

KuPS avaa cupin JJK:ta vastaan - "Voitonnälkä on kova"

KuPS lähtee voitto mielessä cupin lohkovaiheen avaukseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura pelaa perjantaina tämän vuoden ensimmäisen kotiottelunsa. Suomen Cupin lohkovaiheen ottelut alkavat Kuopio-hallissa ja odotetussa kotiavauksessa kohdataan kova paikallisvastustaja JJK kello 18.00 alkaen.

Kuopiolaiset ovat valmistautuneet huolellisesti kotiavausta varten ja perjantaiseen peliin päästään hyvästä lähtötilanteesta.

- Hyvin on valmistautuminen mennyt. Kova vauhti on treeneissä ollut ja menohaluja riittää. On mukavaa aloittaa viralliset pelit kotona isolla kentällä. Rohkeasti me lähdemme omaa peliä pelaamaan. Viime perjantaina Helsingissä me olimme jo aika vahvoja, pelaamista on hiottu ja harjoiteltu hyvin. Pelaajat ovat hyvässä iskussa, päävalmentaja Jani Honkavaara iloitsee.

KuPS:n ja JJK:n väliset ottelut ovat aina tiukkoja, tasaisia ja kovia vääntöjä. Samanlainen on luvassa perjantainakin.

- JJK on hyvä Veikkausliigajoukkue. Veikkausliigakokemusta löytyy monelta pelaajalta ja näyttämisenhalua löytyy. Taitoa riittää pallonhallintaan ja laadukkaita pelaajia löytyy, Honkavaara muistuttaa.

- Voitonnälkä on joukkueessamme kova. Hyvää on se, että cupissa pystyy nyt kehittämään omaa pelaamista paremmin kuin kerrasta poikki-kilpailussa. Lohkossamme on monta liigajoukkuetta ja kaikki ottelut ovat kovia ja haastavia pelejä. Niitä tarvitaan talven ajaksi. Oman pelin kautta me lähdetään ja uskotaan, että se tuo myös hyvän tuloksen. Jatkopaikkaa me lähdetään tavoittelemaan, valmentaja toteaa.

Joukkueeseen on hankittu useita uusia pelaajia, joiden otteita päästään nyt ensi kertaa seuraamaan omalla kotikentällä. Kuopioon palannut hyökkääjä Ats Purje pelaa ensimmäisen ottelunsa KuPS-asussa sitten lokakuun 2014. Tunteikas paluuottelu on siten edessä oman kotiyleisön edessä. Tähtipelaajat Azubuike Egwuekwe ja Gbolahan Salami ovat myös valmiita pelaamaan JJK-ottelussa.

Puolustaja Johannes Kytilä ja hyökkääjä Eetu Pellikka ovat parhaillaan U17-maajoukkuematkalla Minskissä. Keskikenttäpelaaja Saku Leppänen ja puolustaja Hamed Coulibaly ovat myös sivussa perjantaisesta kokoonpanosta.

Lisää uutisia