AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 18.1.2017

KuPS uudistuu vahvasti - "Pelaajia tullut, mutta myös lähtenyt"

KuPS uudistuu vahvasti - "Pelaajia tullut, mutta myös lähtenyt"

Kuopion Palloseuran taustavoimat ovat puuhanneet ahkerasti Veikkausliigan joukkuetta ja sen taustoja kokoon.

KuPS on ollut siirtomarkkinoiden ahkerimpia uusien pelaajien värvääjiä, kun keltamustiin on tullut jatkuvana virtana miehiä. Viimeksi teki sopimuksen Skotlannin Valioliigassakin torjunut maalivahti Otso Virtanen.

Valmennusporraskin meni kokonaan uusiksi, mutta KuPS Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen vakuuttaa, että KuPS ei ole sortunut tuhlailuun.

– Olemme jopa hieman jäljessä pelaajabudjetistamme, kertoi Heiskanen.

– Pelaajia on tullut, mutta toisaalta pitkä rivi viime kauden miehistöstä on jäänyt pois. Lähtijöiden joukossa on monta miestä palkkahaitarimme kalliista päästä.

KuPSin viime kauden joukkueesta ovat vaihtaneet maisemaa kotimaisista runkopelaajista Juha Hakola (uusi seura VPS), Mika Ääritalo (TPS) ja Petteri Pennanen (MIedz Legnica, Puola). Ulkomaisista tähdistä ovat jääneet pois kapteeni Babacar Diallo (St. Pölten, Itävalta), Paul Onobi (ei seuraa) ja Tijan Jaiteh (ei seuraa).

– Esimerkiksi maalivahdeissa meille on tullut Virtasen hankinnasta huolimatta pelkkää säästöä, sillä vuosi sitten meillä oli lopulta kolme maalivahtia. Johannes Kreidl (HSV, Saksa), Joonas Pöntinen (lopettanut) ja Craig Hill (ei seuraa) eivät ole enää palkkalistoillamme, sanoo Heiskanen.

KuPS on nostanut kilpailemaan kakkosmaalivahdin paikasta omat kasvattejaan. Miika Töyräs on lähin vaihtoehto Virtaselle.

Heiskasen mukaan KuPSissa ja sen pelaajabudjetissa on yhä tilaa yhdelle topparille ja keskikentän pohjapelaajalle.

Lähde: Savon Sanomat
Lisää uutisia