AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 17.1.2017

HIFK:lla kovat odotukset pelaajapolkunsa yläpäästä

HIFK:lla kovat odotukset pelaajapolkunsa yläpäästä

HIFK kertoi maanantaina, että uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät nuoret lahjakkuudet Eero Hyökyvirta, Antti Ulmanen, Kristian Heinolainen, Nikolas Saira ja Tommi Jyry.

HIFK:n valmentaja Mikko Eskelinen on valmentanut Nikolas Sairaa lukuun ottamatta kaikkia pelaajia neljän kauden ajan juniorivuosina.

– Väitän, että meillä on tällä hetkellä Suomen paras pelaajapolun yläpää, eli A:sta eteenpäin. On mahtavaa, että he ovat valinneet juuri HIFK:n. Koska joukkueemme on täysin kotimainen, se antaa pelaajille uskoa, että he voivat tehdä läpimurron liigassa paremmin kuin muualla. On aivan mahdollista, että joku heistä voi "breikata" jo tällä kaudella, mutta emme odota sitä vielä tänä vuonna. Kyseessä on pidemmän tähtäimen projekti, Eskelinen kertoo HIFK:n sivuilla.

– Olen valmentanut pelaajia jo 12-vuotiaina ja tunnistanut jo silloin heidän potentiaalinsa, joka on Suomen mittapuulla valtava. He ovat edelleen ikäluokkansa potentiaalisimpia pelaajia. Nyt he ovat pelaajina edenneet siihen pisteeseen, että potentiaali täytyy käyttää hyväksi, Eskelinen sanoo.

HIFK:n A-juniorit sijoittuivat viime kaudella SM-sarjassa neljänneksi. A-poikien Suomen mestaruus on ratkaistu koko kauden kestävänä yhtenäisenä sarjana vuodesta 1982 ja HIFK oli viime kaudella mukana ensimmäistä kertaa. Neljäs sija on puolestaan HIFK A-junioreiden paras saavutus sitten vuoden 1977, jolloin tuloksena oli niin ikään neljäs sija.

– Teemu Kankkusen valmentama A-juniorijoukkueemme on yksi Suomen laadukkaimpia ja sen toiminta on varmasti koko maassa mitattuna kärkipäätä. Lisäksi HIFK:n farmijoukkueena on Gnistan, joka pelaa Ykköstä. Ykkönen on laadukas sarja ja sieltä on selkeästi helpompi hypätä liigapeleihin kuin esimerkiksi Kakkosesta, Eskelinen sanoo.

Lisää uutisia