AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 14.1.2017

Honkavaara: "Moni asia toimii pelissä hyvin"

Honkavaara: "Moni asia toimii pelissä hyvin"

KuPSin nykyinen päävalmentaja Jani Honkaavaara valmensi viime kaudella HIFK:ta. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS otti 3-2-voiton vuoden 2017 ensimmäisessä ottelussaan, kun se kaatoi perjantaina HIFK:n Talin jalkapallohallissa Helsingissä.

Kuopiolaisten päävalmentajaksi täksi kaudeksi tullut Jani Honkavaara oli tyytyväinen omiensa esitykseen. Viime kaudella "Honsu" valmensi juuri HIFK:ta.

- Peli meni aika lailla omien ennakko-odotusten mukaisesti ja jopa yllättävänkin hyvin. Me hallittiin palloa, IFK puolusti ja iski vastaan. Me saatiin pelistä mitä haluttiin. Me saatiin hyvää treeniä vastahyökkäysten puolustamiseen ja tehtiin tyylikkäitä maaleja, Honkavaara sanoi.

- Ensimmäisellä puolikkaalla meillä oli runsaanlaisesti maalipaikkoja. Maalivahti Miika Töyräs teki jakson lopussa hienon torjunnan ylänurkasta. Hyökkäyspelin malleja saatiin toteutettua hyvin ja siihen ollaan tyytyväisiä..

- Toisella puolikkaalla ehkä tempo hieman laski. Alku oli vähän nihkeä ja IFK teki 1-1. Sen jälkeen me saatiin hyvin nostettua omaa tasoa. Saku Savolainen, Urho Nissilä ja Solomon Duah plus yläkerta suoritti hyvin. Nissilä ja Nikko Boxall pelasivat koko ottelun hyvin ollen kentän parhaimmistoa, Honkavaara kiitteli.

Ennen HIFK-ottelua KuPS pelasi viime vuoden lopulla 2-2-tasapelin harjoitusottelussa FC Lahtea vastaan. Alun merkit pelaamisessa vaikuttavat Honkavaarasta hyvältä.

- Isot mallit toimivat ja peli toimii materiaaliin nähden hyvin. Tauolla vaihdettiin kahdeksan kenttäpelaajaa ja sama systeemi pystyttiin pitämään yllä, se oli hyvää. Omaa pelaamista saatiin hyvin toteutettua ja se osoittaa, että oikeita asioita me on tehty. Parannettavaa tietenkin aina on. Pelin idea on mennyt pelaajille hyvin läpi ja moni asia toimii.

Lisää uutisia