AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 13.1.2017

Kanerva: ”Saimme paljon infoa pelaajista”

Kanerva: ”Saimme paljon infoa pelaajista”

"Rive" sai paljon uutta tietoa pelaajistostaan Abu Dhabin leiriltä. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat koki perjantaina 0-2-tappion A-maaottelussa Sloveniaa vastaan. Päävalmentaja Markku Kanerva löysi esityksestä silti paljon hyvää.

Slovenian avausmaali syntyi vapaapotkusta 12. minuutilla, toinen niin ikään erikoistilanteesta toisen puoliajan alussa. Markku Kanervan näkemyksen mukaan Suomen alakerta selvisi urakastaan muuten varsin hyvin.

- Oikeastaan pelisuunnitelmamme oli aika samanlainen kuin Marokko-peliin. Pelin luonne oli Marokkoa vastaan hieman erilainen. Jouduimme aika paljon puolustamaan, ja saimme vastahyökkäysten kautta luotua muutamia hyviä tilanteita. Tänään pääsimme ehkä enemmän hallitsemaan palloa ja luotua enemmän maalipaikkoja ja aihiota hyville maalipaikoille, Kanerva kertasi.

- Puolustuspelimme oli kokonaisuudessaan ok. Täytyy huomioida, että porukka vaihtui aika lailla ja useita uusia pelaajia pelasi ensimmäistä kertaa yhdessä. Näiden muutamien harjoitusten kautta oli ymmärrettävää, ettei kaikki sujunut niin hyvin kuin olisi parhaassa tapauksessa ollut mahdollista, hän lisäsi.

Reilun viikon ajan kestäneestä Abu Dhabin otteluleiristä jäi valmentajalle paljon positiivista mukaan. Maanantaina pelatussa leirin avausottelussa Suomi kukisti Marokon 1-0 SJK:n Juhani Ojalan maalilla.

- Saimme paljon infoa pelaajista, ohjelmassa oli seitsemän harjoitusta ja kaksi peliä. Yksi tärkeä juttu oli saada taustatiimimme Jonatan Johansson, Simo Valakari ja Henri Lehto toimimaan. Saimme vähän rooleja selvitettyä ja homma toimi mielestäni erinomaisesti, "Rive" kehui.

- Totta kai pitää sekin toiminta tarkkaan analysoida, eli mitä pitää tehdä entistä paremmin. Täytyy kysyä pelaajilta, mitä he tykkäsivät treeneistä. Sitä peliajatusta mikä minulla on, yritimme toteuttaa harjoituksissa ja peleissä - ja siinä oli ihan hyviä esimerkkejä jo toimivistakin asioista.

Lisää uutisia