AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.02 // 13.1.2017

Jere Pyhäranta siirtyy JJK-maalille

Jere Pyhäranta siirtyy JJK-maalille

Jere Pyhäranta kaudella 2015. (Kuva: Juha Tamminen)

Maalivahti Jere Pyhäranta liittyy JJK:hon kaksivuotisella sopimuksella.

Viimeiset kaksi kautta KTP:ta edustanut Pyhäranta on vuonna 1992 syntynyt maalivahti, jolla on Veikkausliigakokemusta KTP:n lisäksi myös MYPA:n paidasta. Liigadebyyttinsä miltei 190-senttinen Pyhäranta teki keväällä 2012 – vuotta aiemmin liigakausi Tampere Unitedin riveissä loppui ennen kuin alkoikaan, kun TamU suljettiin sarjasta kauden kynnyksellä. FC Hongan kasvatti on pelannut myös nuorisomaajoukkueissa.

Nyt 24-vuotias Pyhäranta alkoi viime syksynä opiskella opettajaksi Jyväskylän yliopistossa, joten futis ei ole ainoa miestä Jyväskylään vetävä asia.

- Opintojen kannalta oli melko itsestäänselvä vaihtoehto hakea pelipaikkaa ensisijaisesti juuri JJK:sta. Mulle tämä onkin nyt paras mahdollinen ratkaisu: pääsee pelaamaan näin korkealla tasolla ja opiskelu on helppo yhdistää siihen samassa kaupungissa, tuore Kettupaita toteaa.

Pyhäranta harjoitteli JJK:n mukana jo joulukuun ajan ja myös pelasi ensimmäisen puoliajan harjoitusottelussa SJK:n vieraana.

- Aiemmin olen pelannut tästä joukkueesta yhdessä vain Niemisen Samun kanssa, ollaan oltu samaan aikaan junnumaajoukkueessa – mutta kyllähän moni muukin kasvo on ehtinyt ajan kanssa tulla kentällä tutuksi. Joukkueeseen oli tosi helppo tulla mukaan ja hyvä joukkuehenki tuleekin takuulla olemaan yksi meidän vahvuuksia. Jengissä on hyviä jätkiä ja kaikin puolin on kyllä loistavat fiilikset!

Viime kaudella Pyhäranta vartioi KTP-maalia jokaisessa kolmessa ottelussa JJK:ta vastaan. Nyt Pyhäranta nousee JJK:n mukana Veikkausliigaan – Kettupaitojen edellisessä liigaottelussa kauden 2013 päätöskierroksella mies sen sijaan vartioi vastapuolen maalia.

- Ensimmäisen kerran olen tainnut pelata JJK:ta vastaan MYPA:n paidassa Veikkausliigassa, mutta viime kaudella JJK tietenkin tuli hyvin tutuksi Ykkösessä. JJK oli vaikea vastustaja: monipuolinen ja todella vaarallinen hyökkäyssuuntaan, etenkin laitojen kautta.

Molemmat voittivat kertaalleen omat kotiottelunsa, kaudenavauksessa taas pisteet tasattiin ja Pyhäranta esitti vieraidensa kiusaksi tukun loistavia pelastuksia. Pyhärantaa voikin kuvata paitsi hyväksi torjujaksi, myös moderniksi maalivahdiksi.

- Hyvä reaktiotorjunnoissa, ulottuva. Tykkään pelata rohkeasti – ja myös pitää ääntä kentällä, Pyhäranta miettii vahvuuksiaan.

Nyt JJK lähtee Veikkausliigaan nousijajoukkueena, samoin kuin KTP pari kautta sitten. KTP:n liigakausi päättyi lopulta äärimmäiseen niukkaan putoamiseen karsinnoissa ja myös viime kausi päättyi lopulta putoamiseen, vaikka kotkalaiset lähtivät kauteen ennakkosuosikkien joukossa.

- Takana on pari vaikeaa kautta, mutta ne samalla kasvattivat paljon henkisesti. Nyt lähdetään nousijoina kauteen – ja olen ollut tässä tilanteessa aiemminkin. Maalivahtina myös etenkin tiedostaa sen, että omat virheet näkyvät todella helposti tulostaululla.

- Haluan kuitenkin, että ensi kauden aikana näytetään, että kuulutaan tähän sarjaan. Samoin haluan itse näyttää kuuluvani tälle tasolle, odotan itseltäni vahvaa kautta.

Lisää uutisia