vko.02 // 13.1.2017

Huuhkajat kärsi tappion Slovenialle

RoPS:n Robert Taylor oli ensimmäistä kertaa avauksessa A-maajoukkuessa. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat kärsi Abu Dhabin leirinsä toisessa maaottelussa 0-2 (0-1)-tappion Slovenialle.

Suomi voitti maanantaina Marokon 1-0 Juhani Ojalan maalilla. Päävalmentaja Markku Kanerva oli tehnyt perjantaiksi avaukseen useita muutoksia. Ottelussa nähtiin myös yksi A-maajoukkuedebyytti, kun IFK Mariehamnin Kristian Kojola pelasi topparina täydet minuutit.

Slovenia siirtyi johtoon ensimmäisestä paikastaan 12. minuutilla. Rok Kronaveter laukoi noin 30 metristä vapaapotkun ohi Walter Viitalan Suomen maalilla.

Slovenia kasvatti johtoaan heti toisen puoliajan alussa. Joukkue antoi vapaapotkun Suomen 16-alueelle ja maalivahti Viitala lähti koppaamaan palloa. Hän ei kuitenkaan onnistunut liimata pelivälinettä, vaan se pomppi Gaber Dobrovoljcin kautta maaliin. Seuraavaksi slovenialaispelaaja tykitti pallon 20 metristä tolppaan. Slovenia sai ottelussa myös rangaistuspotkun, mutta Slobodan Vuk laukoi sen tolppaan.

Suomen parhaat paikat sai Eero Markkanen, mutta maalitili ei tänään auennut.

Huuhkajat jatkaa MM-karsintoja 24.3. vieraissa Turkkia vastaan.

Slovenia-Suomi 2-0 (1-0)
12' 1-0 Rok Kronaveter
48' 2-0 Gaber Dobrovoljc