FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.02 // 11.1.2017

Simo ​Valakari osasi odottaa Riskin lähtöä SJK:sta

Simo ​Valakari osasi odottaa Riskin lähtöä SJK:sta

Roope Riski pääsee kokeilemaan kykyjään Saksassa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari oli varautunut siihen, että hyökkääjä Roope Riski vaihtaa seuraa tammikuun aikana. Veikkausliigan maalikuninkuuden viime kaudella 17 maalilla voittanut Riski siirtyy lainasopimuksella Saksan Kolmosbundesliigaa pelaavan SC Paderborn 07:n riveihin.

Riskin lainasopimus ulottuu Saksan kuluvan kauden loppuun ja sisältää osto-option. Jos Paderborn ei lunasta häntä omakseen, pelaaja palaa Seinäjoelle. Riskillä ja SJK:lla on sopimus kaudesta 2017 ja optio seuraavasta.

- Tämä on annettu mahdollisuus Roopelle. Veikkausliigan maalikuninkaana pääsee kokeilemaan kovaan futismaahan Saksaan, Valakari sanoi.

- Alun perinkin otimme Roopen tänne meille, koska halusimme, että hän auttaa meidät mestaruuteen ja menestykseen. Samalla halusimme, että hän itse kehittyy pelaajana. Olemme koko ajan tienneet, että Roope mahdollisesti jossain vaiheessa lähtee, sitä varten olemme hänen kanssaan tehneet töitä. Ja tämä on nyt siitä työstä palkinto hänelle.

- Joukkueena meillä on nyt hyökkäyspäähän uusia projekteja, joiden kanssa tehdään täsmälleen samaa työtä, Valakari muistutti.

Riski, 25, ehti pelata SJK:ssa 46 Veikkausliigan ottelua ja tehdä niissä 25 maalia.

Lisää uutisia