FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.02 // 11.1.2017

Nnaemeka Anyamele jatkosopimukseen HIFK:n kanssa

Nnaemeka Anyamele jatkosopimukseen HIFK:n kanssa

Nnaemeka Anyamele pelaa HIFK:ssa myös kauden 2017. Laitapelaajalle alkava kausi tähtirinnoissa on kolmas. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK ja 22-vuotias laitapelaaja Nnaemeka Anyamele ovat allekirjoittaneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Kaksi edellistä kautta HIFK:ssa pelannut Anyamele pelasi viime vuonna tähtirinnoissa 22 Veikkausliigan ottelua. Tuleva kausi on Suomen juniorimaajoukkueiden vakiokasvolle ja useimmiten laitapuolustajana tai laitahyökkääjänä esiintyvälle pelaajalle kolmas peräkkäinen helsinkiläisseurassa.

– Yksi isoin jatkosopimukseen johtaneista tekijöistä olivat meidän upeat fanimme, jotka uskovat meihin aina loppuun asti, vaikka pelit menisivätkin välillä heikosti. En ole kokenut vastaavaa missään muussa joukkueessa. He ovat jokaisessa ottelussa täysillä messissä ja tukena, Anyamele kiittelee.

Anyamele siirtyi HIFK:n riveihin kaudeksi 2015 FC Hongan riveistä. Hän pelasi espoolaisseurassa kaksi kautta Veikkausliigaa ennen siirtoaan. Yhteensä neljän pelaamansa liigakauden aikana Anyamelen tilille on kertynyt 86 Veikkausliigan ottelua, joten ensi kaudella varsinkin nopeudestaan tunnettu "Emeka" tulee hätyyttelemään sadan pelatun liigaottelun rajapyykkiä.

– Viime kausi oli haastava, vaikka loppukausi meni meiltä todella hyvin. Joukkueemme koki kesken kauden hieman muutoksia, mutta saimme lopulta riittävän paljon vapautta pelaamiseemme. Päävalmentajamme Antti Muurisen kokemus ja hänen pelaajaläheisyytensä tekivät minuun suuren vaikutuksen. Meillä klikkasi välittömästi ja sain pelata vahvuuksillani. Se oli yksi niistä syistä, jonka takia halusin jäädä IFK:hon vielä vuodeksi, Anyamele kertoo.

Anyamelesta olivat HIFK:n lisäksi kiinnostuneita myös pari muuta liigaseuraa. Lisäksi hän käväisi näyttäytymässä ulkomailla ja haistelemassa ison maailman meininkiä. Anyamelella on edelleen kova halu päästä urallaan kansainvälisille kentille.

– Kyselyitä tuli muista kotimaisista seuroista, mutta ei mitään konkreettista. Kävin Englannissa testijaksolla ja näin siellä todella läheltä, millaista elämä on ammattilaisena. Se oli minulle silmiä avaava kokemus ja näytti minulle sen, kuinka paljon pitää tehdä lisää töitä, että pääsen eteenpäin urallani. Siirtyminen kansainvälisille kentille on yhä ehdottomasti tavoitteenani, Anyamele kertoo.

– Nyt keskittymiseni on kuitenkin 110-prosenttisesti IFK:ssa. Haluan auttaa omalla panoksellani joukkuetta menestymään ja tulemme tekemään kaikkemme sen eteen, että pelaamme paremmista sijoituksista ensi kaudella.

Lisää uutisia