FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.02 // 10.1.2017

Roope Riski siirtyy lainasopimuksella Saksaan

Roope Riski siirtyy lainasopimuksella Saksaan

Roope Riski pelaa ainakin kesään asti Saksassa lainasopimuksella SJK:sta. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan maalikuninkuuden viime kaudella 17 osumalla voittanut SJK:n hyökkäääjä Roope Riski siirtyy lainasopimuksella Saksan Kolmosbundesliigassa pelaavan SC Paderborn 07:n paitaan.

Riskin lainasopimus ulottuu käynnissä olevan kauden loppuun asti. Kontrahti sisältää osto-option.

Suomen maajoukkuerinkiinkin nousseen Riskin lainasopimus Saksassa päättyy kesäkuun lopussa. Jollei Paderborn lunasta häntä omakseen, palaa Riski takaisin Seinäjoelle. Hänen sopimuksensa SJK:n kanssa kattaa koko kauden 2017 ja siinä on lisäksi optio kaudesta 2018.

- Iso kiitos koko SJK:n organisaatiolle tästä mahdollisuudesta. Mulla on jo nyt takana ikimuistoiset puolitoista vuotta Seinäjoella. Erityisesti kentällä, mutta myös sen ulkopuolella. Ja kiitos, että olette ymmärtäneet minua ja olen saanut olla oma itseni koko tämän ajan, Riski kommentoi.

- Olen todella kiitollinen muhun kohdistetusta luottamuksesta, sekä siitä että SJK antoi mulle mahdollisuuden toteuttaa mun unelmia.

- Erityiskiitos vielä tietysti Klopeille, jotka otitte mut omaksi ensihetkistä lähtien ja ystäville joita sain kentän ulkopuolella. Toivottavasti tämä rakkaustarina saa vielä tulevaisuudessa jatkoa.

SJK osti 25-vuotiaan Riskin talvella 2016 norjalaisesta Haugesundista. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun SJK maksoi pelaajasta siirtosumman. Sitä ennen Riski pelasi SJK:ssa lainalla kauden 2015 lopun ja oli mukana voittamassa SJK:n kanssa seuran ensimmäistä Suomen mestaruutta. Viime kaudella SJK voitti Riskin kanssa Suomen Cupin ja Veikkausliigan pronssimitalit.

Lisää uutisia