AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 5.1.2017

Sauli Väisänen: ”Leo voi nousta Veikkausliigan topparieliittiin”

Sauli Väisänen: ”Leo voi nousta Veikkausliigan topparieliittiin”

Leo Väisänen pelasi kaudella 2016 HJK:n ja PK-35 Vantaan riveissä yhteensä 12 Veikkausliigaottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

22-vuotias Sauli Väisänen jätti Suomen kentät vuonna 2014 ja on sen jälkeen tehnyt läpimurron Ruotsin pääsarjassa ja Huuhkajissa. Seuraava potentiaalinen Väisänen kotimaan kentillä on 19-vuotias Leo.

Sauli Väisänen pelasi ensimmäiset ottelunsa Veikkausliigassa FC Hongan paidassa kaudella 2013 ja lähti heti seuraavana vuonna Ruotsiin AIK:n riveihin. Leo Väisänen debytoi alkukaudesta 2016 HJK:n riveissä, mutta siirtyi elokuussa lainalle PK-35 Vantaan riveihin.

Käpylän Pallon kasvatti sai peliaikaa ja vastuuta, vaikka kausi oli vantaalaisseuralle murheellinen. Marraskuun lopussa julkaistiin uutinen, että Väisänen siirtyy kaksivuotisella sopimuksella Rovaniemen Palloseuran riveihin.

Sauli Väisänen uskoo vuoden 2017 olevan veljensä läpimurron aikaa.

- Henkilökohtaisesti pidän Leoa jopa lupaavampana kaverina kuin itseäni. Menestyminen on tietysti pienistä asioista kiinni, mutta hänellä on siihen kaikki eväät, Sauli hehkuttaa.

- Minusta Leolla on mahdollisuudet nousta Veikkausliigan topparieliittiin. Hänellä meni loppukausi ihan hyvin PK:ssa, mutta olihan se turhauttavaa, kun pisteitä ei tullut. Oli kuitenkin Leolle tärkeää saada kokemusta Veikkausliigasta.

Kaksikko on ollut yhtä aikaa maajoukkueleirillä alle 21-vuotiaiden kanssa, mutta Leo ei vielä tuolloin yltänyt ottelukokoonpanoon saakka. Tuleva kausi näyttää jo paljon, millaisen suunnan nuoren ura tulee ottamaan.

- Minulla on kova luotto, että näemme vielä jonain päivänä maajoukkueessa topparikaksikon S. ja L. Väisänen, Sauli heittää.

Lisää uutisia