AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 28.12.2016

Muurinen: ”Nuoret testipelaajamme älyttömän taitavia”

Muurinen: ”Nuoret testipelaajamme älyttömän taitavia”

Antti Muurinen kehuu HIFK:n nuorten testipelaajien taitotasoa. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK harjoitteli joulukuussa kuudesti ja jäi joululomalle tiistaina 20.12. Mukana oli tukku nuoria pelaajia, jotka tekivätkin päävalmentaja Antti Muuriseen vaikutuksen.

Nuoret ovat pääosin HJK:n organisaatiossa pelanneita vuonna 1999 syntyneitä lupauksia.

- Korostan, että emme ole "värvänneet" heitä, vaan heidän vanhempansa ovat ottaneet meihin yhteyttä. Kakkosvalmentajani Mikko Eskelinen valmensi heitä aikoinaan junioreissa HJK:ssa. Kyseessä oli poikkeuksellisen lahjakas ikäluokka, Muurinen kertoo.

- Nämä nuoret ovat aivan älyttömän taitavia. Tommi Jyry, jos nyt mainitsen yhden nimen, täyttää ensi vuonna vasta 18 vuotta ja on todella lahjakas.

HIFK aloittaa harjoitukset koko joukkueen voimin tammikuussa. Joukkueenrakennusprosessi on Muurisen mukaan kesken, mutta neuvotteluja käydään koko ajan.

- Joulukuun kuudessa harjoituksessamme on käynyt noin 30 pelaajaa ja nyt on meidän paikkamme pohtia. Ensin mietimme, ketkä jatkavat viime vuoden joukkueestamme. Menemme tiukka taloutemme edellä, joten meidän pitää miettiä mihin budjettimme riittää uusien pelaajien osalta.

- Nuorten pelaajien kannalta ehdoton vahvuutemme on, että teemme läheistä yhteistyötä Ykköseen nousseen Gnistanin kanssa. Katsastamme pelaajia yhdessä heidän valmennusjohtonsa kanssa. Lisäksi meillä on joukkue A-junioreiden SM-sarjassa, Muurinen toteaa.

Lisää uutisia