FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.52 // 26.12.2016

​Matias Hännisen kova kunto tulee muustakin kuin jalkapallosta

​Matias Hännisen kova kunto tulee muustakin kuin jalkapallosta

Matias Hänninen pelaa talvet futsalia. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:n laitapuolustaja Matias Hänninen kertoi olevansa paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin tähän aikaan vuodesta.

25-vuotiaan Kontulan Urheilijoiden kasvatin kova talvikunto ei ole seurausta pelkästä jalkapallon pelaamisesta. HIFK harjoitteli joulukuussa vain muutaman kerran, minkä lisäksi Hänninen on harjoitellut muilla tavoin.

- Aikataulussa ollaan. Olen tehnyt aika paljon samoja juttuja kuin viime vuonna: pelannut futsalia ja salibandya sekä käynyt lenkillä. Juoksukunto on ainakin tähän aikaan vuodesta hyvä, mutta tietenkin terävyys ja räjähtävyys lisääntyvät myöhemmin lisää, Hänninen kertoi.

Miesten Helsingin piirin Kakkosessa futsalia tahkoava Hänninen on löytänyt sisäfutiksesta mukavan harrastuksen, joka pitää pallotuntuman tallella myös veikkausliigakauden päättymisen jälkeen.

- Siinä tulee hyvää kosketusta palloon koko ajan. Yksi vastaan yksi -tilanteitakin tulee paljon, ja sellaisia nopeita käännöksiä koko ajan. Se on yllättävän kokonaisvaltainen laji, pitkäaikainen HIFK:n pelaaja selitti.

Veikkausliigasta tuttuja kasvoja on nähty futsal-parketeilla tänä vuonna useampikin. Muun muassa SJK:ssa viime kaudella pelanneet Jussi Vasara ja Henri Aalto sekä HJK:sta Ruotsin pääsarjaan toissa kauden päätyttyä lähtenyt Rasmus Scüller ovat esiintyneet Helsingin piirin Kakkosessa tällä kaudella.

HIFK jatkaa harjoituksia päävalmentajansa Antti Muurisen johdolla tammikuun toinen päivä.

Lisää uutisia