AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.51 // 24.12.2016

HJK:ssa kova kilpailu ykkösmaalivahdin paikasta

HJK:ssa kova kilpailu ykkösmaalivahdin paikasta

Saksalainen Thomas Dähne torjui HJK:ssa viime kaudella 27 Veikkausliigan ottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kaudella hopeaa Veikkausliigassa voittaneen HJK:n maalivahtitalli koostuu ensi vuonna samoista miehistä kuin päättyneellä kaudella. Saksalainen Thomas Dähne ja toisen kautensa Klubissa aloittava Markus Uusitalo ovat toistaiseksi edustusjoukkueen ainoat sopimusvahdit.

Uusitalo, 19, pelasi viime kaudella kuudessa Veikkausliigan ottelussa, Dähne torjui lopuissa 27 sarjapelissä. HJK:n maalivahtivalmentaja Ville Wallénin mukaan kilpailutilanne on viime kauden asetelmasta huolimatta tiukka. Hän uskoo, että Uusitalo pystyy haastamaan 22-vuotiaan Dähnen tosissaan peliajasta.

- Kyllä, ilman muuta. Harjoituskausi alkaa hyvissä ajoin, siinä on kolmisen kuukautta aikaa pelata pelejä Suomen cupissa ja harjoitusotteluita. Molemmat maalivahdit saavat varmasti vastuuta niissä. Siinä on sitten paikka näyttää niin päävalmentajalle kuin muillekin valmentajille, kumpi sen paikan ansaitsee, Wallén sanoi.

Wallén povaa kaksikolle lupaavaa ensi kautta.

- Uskon, että ensi vuosi tulee olemaan heidän kannaltaan hyvä: vielä enemmän kilpailua ja he kirittävät toinen toistaan. Taistelu siitä, kumpi nappaa sen pelaavan maalivahdin paikan.

Uusitalo saapui helsinkiläisten riveihin viime kaudeksi VPS:sta. Dähne siirtyi Klubiin jo elokuussa 2015 kotimaansa RB Leipzigista.

Lisää uutisia