FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.51 // 22.12.2016

Veikkausliigan ja Rajalan kuvakisa on ratkennut

Veikkausliigan ja Rajalan kuvakisa on ratkennut

Kuvakisan voitti kemiläisen Jarno Vuorisen kuva KemPa:n juniorijoukkueen valmistautumisesta otteluun. (Kuva: Jarno Vuorinen)

Veikkausliigan ja Rajalan kilpailu vuoden jalkapallokuvasta on ratkennut. Voittajakuvan otti kemiläinen Jarno Vuorinen.

Veikkausliiga ja Veikkausliigan virallinen valokuvaamisen yhteistyökumppani Rajala etsivät syksyllä vuoden 2016 sykähdyttävintä jalkapallokuvaa. Kuka tahansa saattoi osallistua kilpailuun. Kilpailuun lähetettiin lopulta kaiken kaikkiaan 120 erilaista ja eri tavoin jalkapalloaiheista kuvaa.

Veikkausliigan ja Rajalan muodostama raati valitsi kilpailun voittajaksi kemiläisen Jarno Vuorisen kuvan. Voittaja palkitaan Rajalan 200 euron lahjakortilla. Hän saa myös viikoksi käyttöönsä Europcarin vuokra-auton.

Raati kommentoi kuvaa seuraavasti:

"Teknisesti korkeatasoinen kuvaus juniorijoukkueen arjesta. Pelaajien ilmeet ja asemat kuvaavat hienosti tilanteen hämmentävää hallintaa."


"Tuntuu ihan pirun hyvältä"


– Voitto tuntuu ihan pirun hyvältä. Rajalan lahjakortti tulee tarpeeseen, tässä on parhaillaan aika paljon kamerahankintoja tulossa. Kyllä tämä palkinto lämmittää suuresti, kommentoi kuvakisan voittanut Jarno Vuorinen kuultuaan voitostaan.

– Palkittu kuva on otettu junioriturnaus Piteå Summer Gamesin yhteydessä kesällä 2016. Kuvassa KemPa:n 2006–2007 syntyneiden poikien joukkue valmistautuu otteluun.

– Hain syksyllä opiskelemaan valokuvaajan ammattitutkintoa, ja haun yhteydessä piti yhtenä ennakotehtävänä kuvata kuvasarja toiminnasta. Olin tämän kuvan jo hylkäämässä, sillä etualan heinikko näytti värikuvassa suttuiselta. Päätin vielä kokeilla kuvaa mustavalkoisena, ja siitä tulikin oikeastaan ihan eri kuva. Voi sanoa että en onnistunut siinä mitä yritin, mutta lopulta kuva ehkä kuitenkin onnistui ihan toisella tavalla. Valitsin tämän kuvan mukaan hakusarjaankin ja pääsin kuin pääsinkin opiskelemaan. Opiskelen tutkintoa nyt työni ohessa.

Työssään Vuorinen on niin ikään tekemisissä jalkapallon parissa, sillä hän on Veikkausliigaan kaudeksi 2016 nousseen PS Kemin myyntipäällikkö.

– PS Kemiä ei niin paljon tule kuvattua kuin ehkä toivoisin. Kauden viimeiset pelit pääsin kuvaamaan, mutta yleensä ottaen käsipareja ei kotiotteluissa ole koskaan liikaa eli niissä aika kuluu muuten kuin kameran kanssa kentän laidalla. Meillä on myös pitkäaikainen vakinainen kuvaaja aina paikalla, eli joka ottelusta saadaan runsaasti ammattimaista kuvamateriaalia.

– Tällä hetkellä PS Kemissä tehdään kovasti töitä myynnillisten ja urheilullisten tavoitteiden eteen. Ensimmäisellä Veikkausliigakaudella päällimmäinen tavoite oli sarjapaikan säilyttäminen ja siinä onnistuttiin. Kaudella 2017 urheilullinen tavoite on varmasti vähän korkeammalla, mutta sitä kommentoi joukkueen valmennus sitten aikanaan.


Yleisöäänestys ja kunniamaininnat


Kilpailun yleisöäänestyksen voitti Tiina Pirilä oheisella kuvallaan. "Tunteen paloa ja aitoa innostusta", kommentoi raati kuvaa.


Ensimmäinen kunniamaininta annettiin Johannes Lahden kuvalle, jota raati luonnehti seuraavasti: "Illan vastavalon ja salaman täydentämä välähdys tulevaisuuden Messin hetkestä. Teknisesti ja asettelullisesti upea kuva."


Toinen kunniamaininta myönnettiin Mari Hietalalle. "Vahvaa tunnepitoista ilmaisua jalkapallon syvimmästä olemuksesta", kuului raadin kommentti Hietalan kuvasta.


Kolmas kunniamaininta annettiin otokselle, jonka valokuvaajaksi paljastui Teemu Kvist. Raati näki kuvan seuraavasti: "Vahva tilannekuva fanien ja pelikavereiden reaktiosta seuralegendan viimeisessä kotiottelussa. Tekniikan ja asettelun hallintaa."


Neljännen kunniamaininnan sai Tove Asukas. "Hauska ja minimalistinen tilannekuva sukupolvien kohtaamisesta ja unelmista", totesi raati Asukkaan valokuvasta.


Yleisöäänestyksen voittaja ja kunniamaininnan saaneet kuvat palkitaan kaikki neljän lipun sarjalla Veikkausliigan ottelulippuja.

Lisäksi Veikkausliigan virallinen SELECT Elite -pelipallo arvottiin kuvia äänestäneiden ja yhteystietonsa jättäneiden joukosta Terhi Ristolaiselle.


Kiitokset kaikille kuviaan lähettäneille ja niitä äänestäneille!


Kilpailun kuvagalleriaa pääsee vielä jälkikäteen selaamaan tämän linkin kautta.

Lisää uutisia