AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 16.12.2016

Tuomas Mustonen HIFK:sta AC Oulun riveihin

Tuomas Mustonen HIFK:sta AC Oulun riveihin

Kuva: Juha Tamminen

Viime kaudella Veikkausliigassa HIFK:n kokoonpanoon kuulunut Tuomas Mustonen siirtyy Ykköseen ja AC Oulun riveihin.

31-vuotias Tuomas Mustonen liittyy AC Oulun vahvuuteen. Hyökkääjä on pelannut uransa aikana Kakkosessa Gnistanin paidassa 164 ottelua, joissa hän on iskenyt hurjat 98 maalia. Ykkösessä mieheltä löytyy kokemusta Käpylän Pallon sekä HIFK:n paidasta. Ykkösen otteluita on kertynyt 42, joissa on syntynyt 11 maalia. Veikkausliigassa HIFK:n riveissä tilille on kertynyt kuusi ottelua.

- Tämä on hieno mahdollisuus minulle, koska halusin siirtyä seuraan, jossa on tavoitteellisuutta. Viime kauden jälkeen pidin perheeni kanssa palaverin, ja mietin että haluaisin vielä mahdollisuuden panostaa täysillä futikseen. Oulun päässä Mako Heikkinen oli heti kiinnostunut, joten asiat lähtivät nopeasti rullaamaan eteenpäin. Halusin löytää mahdollisimman hyvän paketin, missä voin sovittaa yhteen futiksen ja perheen. Oulussa on vaimon kautta jo valmiina tuttuja ja sukulaisia, joten AC Oulu oli minulle erittäin hyvä vaihtoehto, Mustonen kertoo.

Oululaisseuran valmentaja Rauno Ojanen ottaa mielellään kokeneen pelurin ryhmäänsä.

- Mude tuo meille varmasti paljon kokemusta ja johtajuutta. Hän on ehkä hieman myöhännäisherännäinen, jos puhutaan ammattilaisena pelaamisesta, mutta nyt hänellä on ensi kertaa mahdollisuus panostaa täysillä jalkapalloon. Olemme kuulleet hänestä pelkästään positiivista, joten uskomme, että on hän hyvä esimerkki meidän nuorille pelaajille. Mude tulee olemaan todella iso osa meidän hyökkäyspäätä. Totta kai, meillä on lisäksi hänestä kovat odotukset maalien muodossa, Ojanen kommentoi.

Lisää uutisia