FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.43 // 29.10.2016

FC Inter säilytti paikkansa Veikkausliigassa

FC Inter säilytti paikkansa Veikkausliigassa

Inter juhlii Veikkausliigapaikan säilymistä. (Kuva: Jussi Eskola)

FC Inter jatkaa Veikkausliigassa kaudella 2017. Joukkue voitti TPS:n kaksiosaisessa Veikkausliigan karsinnassa 2-0-lukemin.

FC Inter ja TPS kohtasivat ensimmäisen kerran keskiviikkona ja pelasivat Paavo Nurmi Stadionilla maalittoman tasapelin. Ratkaisu nähtiin lauantaina Veritas Stadionilla, kun Shefki Kuqin suojatit voittivat kamppailun 2-0 Kosta Manevin ja Bajram Nebihin maaleilla.

Ottelu alkoi vauhdilla ja vaarallisilla tilanteilla. Kumpikin joukkue tuli otteluun latautuneen ja tämä näkyi kovina otteina. Erotuomari Mattias Gestranius joutui heiluttamaan keltaista korttiaan kahdesti ensimmäisen kolmen minuutin aikana.

Itse ottelussa Inter oli jälleen vahva alussa, mutta maalipaikkoja se ei paria keskitystä lukuun ottamatta pystynyt luomaan.

TPS otti pelin kontrollin ensimmäisen 20 minuutin jälkeen Interin kenttämuodon hajottua oikeastaan täysin. Jos Interin maalipaikkojen luonti oli hankalaa avausjaksolla, niin samaa voidaan sanoa myös TPS:sta. Loppujen lopuksi Interin maalilla pelannut David Monsalve selvisi maalilla helpolla.

Päävalmentaja Shefki Kuqin palopuheen jälkeen Inter tuli toiselle jaksolle ryminällä. Joukkue käytti hallinnan hyväkseen 49. minuutilla. Joukkueen taistelun ilmentymä Petros Kanakoudis lähetti kulmapotkun maalille, josta Kosta Manev puski sen sisään.

Maalin jälkeen Inter otti hallinnan pelistä. TPS:n hyökkäyspelaaminen aiheutti painetta, mutta edelleen maalivahti Monsalven tehtäväksi jäi keskitysten hakeminen.

TPS:n aggressiivinen hyökkäyspelaaminen jätti Interille paikat hyville vastahyökkäyksille. Näistä tilanteista Solomon Duahilla oli paikka ratkaista ottelu 70. minuutilla. Hänen paikkansa tyhjän maalin edessä kuivui kuitenkin kokoon.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta 89. minuutilla, kun Inter pääsi Njazi Kuqin toimesta hyökkäykseen oikealta laidalta. Tarkka syöttö maalin eteen tavoitti lopulta Bajram Nebihin, joka laukoi pallon varmasti ohi Oskari Forsmanin.

Maali ratkaisi lopulta ottelun, vaikka Inter-ikoni Ari Nyman ottikin kovasta pelistä punaisen kortin pelin lopussa. Sillä ei lopulta ollut vaikutusta ottelun lopputulokseen.

Näin ollen Inter jatkaa Veikkausliigassa ja TPS Ykkösessä kaudella 2017.

Lisää uutisia