vko.42 // 23.10.2016

PK-35 Vantaa yllätti FC Interin (PK-35 Vantaa-FC Inter 2-1)

PK-35 Vantaa kaatoi kotikentällään FC Interin maalein 2-1 (2-0).

Lähtökohdat otteluun olivat selvät. FC Inter oli pakkovoiton edessä ja samalla vierasjoukkueen piti toivoa suotuisia lopputuloksia HIFK:n ja PS Kemin otteluista. PK-35 Vantaa sen sijaan pääsi pelaamaan paineitta ja kiusaamaan turkulaisia.

FC Inter aloitti Myyrmäessä vahvasti ja loi heti kovaa painetta Punamustien puolustuslinjalle. Erfan Zeneli oli heti alkuhetkillä lähellä maalintekoa, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus painui ohi maalin. Hyvällä asenteella taistellut kotijoukkue kesti vieraiden painostuksen ja pääsi hiljalleen vahvemmin peliin mukaan.

PK-35 Vantaa siirtyi johtoon ottelun 19. peliminuutilla yhdellä kauden näyttävimmistä osumista. Ymer Xhaferi näki Inter-vahti David Monsalven olevan maaliltaan ulkona ja lähti hakemaan ratkaisua kaukaa. Noin 40 metristä lähtenyt nosto painui vastustamattomasti Monsalven yli ja vei Punamustat johtoon.

Riemukkaasta avausosumasta huolimatta kotijoukkueen keskittyminen ei herpaantunut. Joukkue syttyi johtomaalista entisestään ja lisäsi johtoaan vain kymmenen minuuttia myöhemmin. Xhaferi antoi hyvän noston linjan taakse ja Ömer pääsi nokikkain Monsalven kanssa. Ömer laukoi pallon varmasti taka-alakulmaan ja vei PK-35 Vantaan jo 2-0-johtoon.

Tauolle lähdettiin samoissa lukemissa, joten FC Interiltä vaadittiin toisella jaksolla vähintään kolmea maalia. Turkulaiset aloittivat tauon jälkeen vahvasti ja saivat luotua jälleen painetta. Punamustien maalivahti Daniel Kollar torjui ensin kovan laukauksen yli maalin, mutta FC Interin Bajram Nehibi pääsi puskemaan torjuntaa seuranneesta kulmapotkusta vieraiden kavennusosuman.

2-1-maalin jälkeen pelin juoni oli selvä. FC Inter jahtasi tasoitusta ja PK-35 Vantaa vetäytyi puolustamaan. Kotijoukkue taisteli uhrautuvasti ja selvitti tilanteen toisensa perään. Turkulaisten vaarallisen vapaapotkun jälkeen Konsta Rasimus siivosi pallon pois rangaistusalueelta ja hetkeä myöhemmin Kollar pelasti Punamustat kulmapotkutilanteessa.

Ottelun loppua kohden Punamustille avautui useita hyviä vastaiskumahdollisuuksia. Lähimpänä maalintekoa kävi Abaas Ismail, joka sijoitti ensin läpiajosta niukasti ohi taka-alakulman ja laukoi myöhemmin rangaistusalueen sisältä ylärimaan. Daniel Rantanen sen sijaan pääsi jo puolittain kiertämään maalivahdin, mutta ei lopulta onnistunut siirtämään palloa maaliin.

Kotijoukkueen taistelutahto kantoi loppuun asti, joten tulostaululle jäivät lukemat 2-1. Punamustien edellisestä voitosta oli kulunut aikaa jo yli neljä kuukautta, mutta nuori joukkue sai lopulta palkintonsa. Kotiyleisö eli sunnuntai-iltapäivänä hienosti joukkueen mukana ja sai vastineeksi sarjakauden toisen kotivoiton.

Samaan aikaan pelatuissa otteluissa HIFK jäi maalittomaan tasapeliin ja PS Kemi hävisi oman ottelunsa. FC Inter olisi siis noussut voitolla kuiville, mutta Punamustille kärsitty tappio koitui lopulta turkulaisille kohtalokkaaksi. Tappion myötä FC Interin kausi jatkuu vielä liigakarsinnoissa.