AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 23.10.2016

​Mikä kaikki on mahdollista päätöskierroksella?

​Mikä kaikki on mahdollista päätöskierroksella?

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigakauden 2016 päätöskierroksella ratkotaan vielä lukuisa määrä sijoituksia mestaruutta ja liigakarsintaa myöten.

Vain kahden joukkueen sijoitus on varmuudella selvillä ennen päätöskierrosta. FC Lahti on kahdeksas ja PK-35 Vantaa sijoittuu 12. sijalle eli putoaa ensi kaudeksi suoraan Ykköseen.

Tasapisteissä joukkueitten järjestys määräytyy kilpailumääräysten mukaisesti seuraavasti:
a) maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus;
b) tehtyjen maalien lukumäärä;
c) kaikkien a) ja b) kohdan soveltamisen jälkeen jäljellä olevien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen 1) pisteet 2)maaliero, 3) tehdyt maalit;
d) jos c-kohdan soveltamisen jälkeen kahden tai useamman joukkueen kesken ei sijoitusta voida määritellä, ratkaisee näiden joukkueiden keskinäinen ottelu tai ottelut;
e) arpa.

Mitalitaistelussa IFK Mariehamn on varmasti vähintään hopealla ja on mestari mikäli voittaa Ilveksen tai sekä IFK Mariehamn - Ilves että HJK - SJK päättyvät tasan. Mikäli IFK pelaa tasan ja HJK tai SJK voittaa keskinäisen ottelunsa, tuon ottelun voittaja nousee mestariksi. Mikäli IFK häviää, se jää varmuudella hopealle ja mestariksi nousee HJK - SJK -ottelun voittaja tai sen päättyessä tasan mestari on HJK.

HJK on myös varma mitalisti, mutta jää pronssille mikäli häviää SJK:lle. SJK:lle mahdollisia ovat kaikki sijat 1.-4. Neljänneksi SJK jää, jos häviää HJK:lle ja VPS samaan aikaan voittaa FC Lahden ja vaasalaisten maaliero SJK:hon nähden paranee neljällä maalilla. Tämä on myös VPS:n ainoa mahdollisuus nousta mitaleille.

Neljänteen sijaan eli eurocup-paikkaan voi yltää vielä myös Ilves. Käytännössä tämä on mahdollista vain voitolla ja VPS:n jäämisellä samaan aikaan vähintään tasapeliin.

RoPS voi puolestaan nousta viidenneksi, mikäli voittaa oman ottelunsa ja Ilves häviää samaan aikaan.

KuPS:lla on pieni mahdollisuus nousta kuudenneksi, mutta tämä vaatii kuopiolaisten voittoa, RoPS:n tappiota ja lisäksi maalieron kuromista kiinni kuudella maalilla.

Taistelussa liigakarsintaan joutumista vastaan PS Kemille riittää tasapelikin suoraan säilymiseen varmuudella ja HIFK:lle puolestaan voitto. FC Interin ainoa mahdollisuus välttää liigakarsinta on voitto PK-35 Vantaasta ja samaan aikaan joko PS Kemin tappio tai HIFK:n jääminen voitotta RoPS:aa vastaan. PS Kemi puolestaan joutuu liigakarsintaan ainoastaan siinä tapauksessa että häviää oman ottelunsa ja sekä HIFK että FC Inter voittavat omansa. HIFK joutuu karsimaan mikäli ei voita Rovaniemellä ja Inter voittaa oman ottelunsa Vantaalla - riippumatta PS Kemin ottelun tuloksesta.


Nelosen Futiskierros seuraa päätöskierrosta suorassa lähetyksessä kello 14.55 alkaen. Vapaasti katsottavan Futiskierroksen lisäksi Veikkausliigan päätöskierrosta voi seurata Ruutu+:ssa ja IS Extrassa, jotka esittävät kaikki ottelut yksittäisinä ottelulähetyksinä. Ruutu+ ja IS Extra esittävät myös Futiskierroksen pidempänä erikoislähetyksenä.

Lisää uutisia