AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 22.10.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-FC Inter

Ennakko: PK-35 Vantaa-FC Inter

PK-35 Vantaa pelaa sunnuntaina kauden viimeisen ottelunsa. Veikkausliigan päätöskierroksen ottelussa Punamustien vieraaksi saapuu yhä sarjapaikastaan taisteleva FC Inter.

Punamustien putoaminen Veikkausliigasta varmistui jo syyskuussa, joten kotijoukkue hyvästelee sunnuntai-iltapäivänä pääsarjapelit. PK-35 Vantaa haluaa kuitenkin päättää kauden hyvään tulokseen ja ottaa kaiken irti kiusaajan roolistaan. Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaa kärsi SJK:n vieraana sarjakauden suurimman tappionsa, joten joukkue haluaa varmasti pestä kasvojaan kotiyleisön edessä.

Turkulainen FC Inter lähtee sarjan päätöskierroksella putoamiskarsintaan vievältä sijalta. Sinimustat ovat pisteen viimeistä suoran säilyjän paikkaa hallussaan pitävää HIFK:ta jäljessä. Helsinkiläisten maaliero on kuitenkin parempi kuin turkulaisilla, joten käytännössä FC Inter tarvitsee Myyrmäestä voiton noustakseen kuiville. Samalla sen pitäisi toivoa HIFK:n tai kolme pistettä enemmän kerään PS Kemin tappiota.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi ottaisi luonnollisesti toiset lähtökohdat mieluummin huomiseen otteluun, mutta muistuttaa samaan hengenvetoon, että Interin on joka tapauksessa pystyttävä voittoon huomenna.

- Totta kai se olisi helpompaa, jos sarjapaikka olisi meidän käsissämme. Nyt joudumme kuuntelemaan myös tuloksia Rovaniemeltä ja Kuopiosta. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että meidän pitää pystyä voittoon huomenna, sanoo Kuqi.

Inter lähtee otteluun seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa. Turkulaiset ovat kuitenkin kyenneet voittamaan otteluista vain kaksi muiden päätyttyä pistejakoon. Kahdessa edellisessä ottelussaan Inter on jäänyt kotikentällään tasapeliin RoPSia ja PS Kemiä vastaan.

PK-35 Vantaan kapteeni Konsta Rasimus pitää sarjakauden päätösottelua mielenkiintoisena. FC Inter on sopinut Punamustille vastustajana hyvin, joten putkea halutaan jatkaa vielä yhdellä hyvällä tuloksella.

– Mielenkiintoinen matsi tulossa. FC Inter taitaa olla ainoa joukkue, jolle emme ole tällä kaudella hävinneet. Aiomme tehdä kaikkemme, jotta se ei muutu myöskään sunnuntaina.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on päätöskierroksen alla hyvä. Ainoastaan keskuspuolustaja Ojembe Olatuga on loukkaantumisen vuoksi sivussa ottelusta.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella huomenna vain pitkäaikaispotilaat Pape Sow, Oskari Qvick, Alban Ferati ja viimeisen viikon selkävamman takia jälleen sivussa ollut maalivahti Henrik Moisander.


PK-35 Vantaa-FC Inter sunnuntaina 23.10. kello 15 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia